Zdravim, mam takyto problem. Linuxovy server (SuSE 10.0) v malej sieti na ktorom bezala samba ako primarny radic domeny sa porucal do vecnych lovist (upne odisli disky). Konfigurak samby som mal zazalohovany. Tak som naistaloval system znovu. Nastavil som adresare, uzivatelov a prava a pouzil som povodny a roky funkcny smb.conf. Server nabehol v pohode. Spustil som pc s XP ktore sa pripajalo do povodnej domeny. Na moju velku radost sa PC pekne pripojilo a namapovali sa disky. Problem nastal ked som PC s XP restartol. Skusam sa prihlasit a XP mi da hlasku "System windows sa nemoze pripojit do tejto domeny pretoze radic domeny je vypnuty alebo nie je k dispozicii pripadne sa nenaslo konto vasho pocitaca." Jednoducho do domeny som sa viac nepripojil. Pomohlo jedine vo vlastnostiach XP odpojit PC z domeny a znovu ho do tej istej domeny pripojit. Tymto sposobom ale stratim vsetky uzivatelske konta ktore su na PC pre danu domenu vytvorene. Nemate niekto napad ako presvedcim XPcko aby sa do tej domeny prihlasilo aj bez tohto zasahu ?
Ako si mal spravenu spravu kont v tej sambe? Cez normalnych userov v systeme alebo oproti nejakej databaze?
ja by som vyskusal vymazat cached credentials
http://support.microsoft.com/kb/823731