Čo a prečo?
Prečo?
Čo Vám chýba od "konkurencie"?
príklad: používam Debian, lebo je rýchly a stabilný, ale páčilo by sa mi centrum, ako openSuse prostredníctvom YAST-u či mandriva v MCC.
A čo aplikácie?
Prehávač videa?
Audia?
Web?
IM/chat?
Office?
Iné?
Aké distro používate?
momentalne Greenie
Prečo?
Vyhovuje mi viac ako ostatne; mam moznost tento system aktivne vyvijat; funguje aj bez potreby stahovania cohokolvek z internetu
KDE verzia, 64bit verzia, niekedy dobre meno
A čo aplikácie?
najcastejsie pouzivam Firefox, Pidgin, VLC player a Filelight
Prehávač videa?
VLC player
Audia?
Banshee
Web?
Firefox
IM/chat?
Pidgin, niekedy online sluzba Meebo
Office?
openoffice, abiword
Iné?
Filelight, Reconstructor, text editor Geany
a poprosim temu zamknut, aby uz nikoho nedrazdila.
A Peter, ty neukoncuj posobnost na tomto fore, prosim. A nevsimaj si ho.
som skratka anketovy tip, teda ak da hocikto hocijaku anketu tak sa vyjadrim a rad :)
inak keby dal rovnake otazky hocikto, napriklad lubos679, odpovedal by som rovnako... :)
aspoň som sa s chuti zasmial. Hneď som si spomenul na tie jeho Anketky.
Toto Ti fakt vyšlo super ....vidím, že máš zmysel pre humor.
Ďakujem Ti za tému.
Ubuntu 8.10 64-bit
Prečo?
Pred tym som skusil Red Hat, Mandrake, Suse a Kubuntu. Na Ubuntu mi vyhovuje instalacia len z 1 CD a zvysok z inetu a paci sa mi jeho dizajn Gnome. Ako PC-analfabetovi mi v zaciatkoch velmi pomohol manual od Stana, co ine distra nemali.
Z inych distier neviem, pretoze som zvycajne urobil len par klikov mysou, pustil nejake avi alebo mp3 a potom odinstaloval.
Z Windows mi chyba Excel, VirtualDub, CoolEdit, Genie, PMView, WinRAR, FontCreator a lepsia podpora hardveru.
Prehávač videa?
Totem, Kaffeine
Audia?
Rhythmbox
Web?
Bittorent, Evolution, Firefox (ale neviem v nom rozchodit java aplety)
IM/chat?
OpenOffice
Iné?
Avidemux, Gimp, Midnight Commander, Brasero, TVtime, Wine, VirtualBox
dalej wine, zakladne programy ktore v ubuntu chybaju (sysinfo, ccsm, aptoncd, madwifi, ndiswrapper...), zlepsovaky ako greenie toolbar a greenport, bash aliasy umoznujuce skratit cele vety na jedno pismeno, hned zaktualizovany system (teda aj pidgin funguje :P)... k tomu moznost stavat si system z jednoducheho gnome (galadriel)
takze mas ako vzdy pravdu kotrcka... v nicom sa to nelisi :)
Som nainstaloval Linux (Ubuntu a OpenSUSE) u ludi, co pouzivaju pocitac len na hudbu, pokec a surfovanie. No problemo, az raz sa stalo, ze chceli countera. Dal som im wine a nainstaloval ho. A raz ked som prisiel, mali vo Wine nainstalovanych tolko blbych aplikacii, ktore bud ani nepoznali, alebo bola za ne dobra nahrada pre Linux. Darmo som vysvetloval, ze si otvoria menu a daju "pridat alebo odstranit". Hlupy zvyk z Windows. :-)
slovencina v ubuntu je na mediu ciastocna, treba ju doinstalovat z internetovych repozitarov (co vacsinou nie je problem a ani to moc netrva). v greenie je priamo nainstalovana (takze je uz na livecd), a taktiez som poprekladal menu
takže slovenčina v ubuntu so sieťovým pripojením a v greenie je viac-menej rovnaká.
Prekladáš len pre greenie, alebo tvoj preklad bude postupne aj inde (teraz ma nenapadá, ako sa to volá, keď prekladáš priamo pre autora aplikácie a nie cez ten webový prekladač Ubuntu)?
a tak prekladam nieco co pomoze pouzivatelom kazdej distribucie - hre battle for wesnoth
inak ak sa chces pripojit ku prekladu ubuntu, tak budeme vsetci samozrejme radi :)
takže to, čo si preložíš v greenie, tak sa nikam nedostane? nie je to trošku sebecký prístup? ale tak, je to tvoja distribúcia, rob ako uznáš za vhodné. ja už mám nainštalovanú konkurenciu (bebe :-) )
sebecky ako sebecky. su veci, ktore som potreboval prelozit. skusal som to oficialnou formou, no moc ma to nechytilo...
neprekladam programy, len par pomenovani v menu, teda mozno 300 slov...
Prečo? lebo
Ubuntu
Prečo?
Lebo som Klik-Like Lama Leniva
Aby programy rovnako portovali aj na linux ako na windows, hlavne take ktore spristupnuju urcite sluzby cez net. Napr: internetove kasina, TV vysielanie (v posl. case uz vidim pokroky dufam ze sa to za par rokov uplne vyrovna)
Prehávač videa?
VLC (momentalne na skusku aj smplayer a kaffeine)
Audia?
VLC
Web?
Firefox +noscript+flashblock+flashgot+downloadhelper
IM/chat?
nepouzivam ale Pidgin som si nechal (keby jedneho dna)
Office?
Open Office, Evince
Iné?
Gnome Commander, Deluge, StarDict, K3b, Avidemux, Gaupol, Gwget
Na KDE je Ksubtile http://ksubtile.sourceforge.net/
neskusal som.