Debian Lenny
xel by som si nainstalovat Debian Lenny 5.0.0, ale po vyskusani Live CD som sa stretol s problemom a to nefungujucou grafikou a wifi. Jedna sa o grafiku Intel Graphics Chip 4500MHD a wifi sietovku Intel 5100ABG wireless network adapter.
Nemate niekto, alebo neviete o navode, podla ktoreho by som si mohol Lenny nainstalovat?
Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ja som ten instalacny navod, co si uviedol samozrejme nasiel, ale nejako som tam nenasiel nic, co by mi ako nie velmi skusenemu pomohlo rozhehat tu grafiku a wifi.
kedze je ubuntu robene z debianu a tam mi obe veci isli, predpokladal som, ze by to nemuselo byt az tak zlozite, ale zrejme som sa mylil :(
Byt tebou skompilujem nove jadro, alebo aspon sa pozriet ci je podpora pre tvoj hw.
nieco o tom, co pises som uz nasiel aj niekde inde, podla coho mi vyxadza, ze to bude asi cesta ako si to vyskusat. obavam sa, ze pre mna to bude aj konecna, pretoze vobec netusim ako nieco take spravit :(((
wifi tu
a neviete kedy vyjde debian, ktory bude uz mat taky kernel ako ma teraz ubuntu 8.10?
toto fakt nevypada ako nieco, co by som bol sxopny zvladnut, zial :(((
ospravedlnujem sa za zdvojeny prispevok. zmrzol mi internet a odislo to 2 x :((
ak sa ale chces naucit vrtat v linuxe, tak debian nie je zla volba
za skusku nic nedam a k ubuntu sa mozem vratit hocikedy :)
a neviete kedy vyjde debian, ktory bude uz mat taky kernel ako ma teraz ubuntu 8.10?
toto fakt nevypada ako nieco, co by som bol sxopny zvladnut, zial :(((
otazka je, ze preco chces silou-mocou debian, kde ti nieco (dve nieca) nejde namiesto funkcneho ubuntu ci ineho distra?
debian xem vyskusat, pretoze som o nom vela dobreho pocul. ako som uz vyssie pisal, predpokladal som, ze to nebude problem, ked ho nemam s ubuntu a to je postavene na debiane. zmylil som sa, co uz.
kazdopadne to vyskusam a mozno aj rozbeham. ak sa mi to podari, posuniem sa opat o kusok dalej s linuxom, ak nie, tak sa vratim naspat k ubuntu alebo fedore a nic sa nedeje. nic ine v tom nie je.
prihovaram sa skor za ubuntu.
ubuntu skusat nemusim, bo ho uz pouzivam nejaku dobu, ale kedze mi tam viac menej vsetko islo bez problemov a nejake drobnosti som zvladol, tak tam sa nemam velmi co ucit kompilovat. preto si vyskusam debian a uvidim ako sa mi bude darit.
mam core 2 duo t8400 a 4 gb ram. dik
takze asi myslel, ze je pravda, ze 32 bit vie adresovat 4 giga adries (napr. bajtov), ale realne to nebudu prave 4 GB RAM, lebo tam nie su osamotene.
ono mi to akosi nenajde ani klasicku sietovu kartu a odmieta spolupracovat aj s externym hdd, kde som si postahoval tie pozadovane files.
ufff, akosi mi doxadzaju napady. skusal som ale zatial iba s live cd, takze mozno to bude ku mne privetivejsie ked skusim netinstall :))
tak sa mi to podarilo nainstalovat aj s wifi. grafiku som sice dosiahol s rozlisenim ako mam mat, ale je to stale nejake divne.
podarilo sa mi iba nainstalovat nejaky driver intel, ale nie ten, co je zo stranky intel, spominanej vyssie. zrejme to bude asi tym.
pri kompilacii mi to na konci vyhodi takuto hlasku:
checking for XORG... configure: error: Package requirements (xorg-server xproto fontsproto ) were not met:
No package 'xorg-server' found
No package 'fontsproto' found
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.
Alternatively, you may set the environment variables XORG_CFLAGS
and XORG_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.
neviete, co by to mohlo znamenat a ako si s tym mam poradit? nemyslim teraz preklad z angliny, tomu rozumiem, len neviem ako to spravit.
balik xorg-server a fontsproto som cez synaptic vobec nenasiel. dakujem za rady.