problem v kosiciach
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
inak tuxom, ladovym medvedom a podobnym zivocichom velmi vadi oteplovanie
je fajn ze sa tam o tie zvery postaraju, no nie vzdy je z coho zabezpecit vsetky tie poziadavky, ktore na slovensku su take... netypicke...
Na druhu stranu, s vlakom moze byt niekedy aj zabava.
- problemy cestujucich? by mali take divaky, zeby razom zabudli na vsetky problemy
- list na rozlucku? tak to by este len bolo zatazovanie policie -> vrazdu, mily Samo, ani samo-samovrazdu, policii nejaky zdrap papiera vysetrit neulahci (pokial bude pisana takymto a podobnym slohom)
- (link na) zabava OK, aspon som sa dozvedel o iCondomes ,hermetickom umeni, camaro moddingu ...
by mali take divaky, zeby rozum zabudli na vsetky problemy
Bolo tam vážne myslené Slvensko? Neviem ako sa tak prechádzam po Slovensku .. vydím tu vyhodená plastová fľaša, tam vyhodený výfuk .. po východe zase vidím kopu vyrúbaných stromov (vo výške asi 120 cm aby sa naši menej prispôsobiví občania nemuseli zohnúť). Alebo pod pojmom Slovensko bolo myslených tých pár oblasti kde to nie je jedno veľké smetisko?
Ludia su psrosti, vsetko zahodia na zem. Ludia s ktorymi sa poznam, to robia tiez. Ked sa spytam, preco si to prastil na zem, ked si si to mohol dat do vrecka a potom zahodit do kosa, dostanem len odpoved "no a co" alebo "aj tak je tu uz dost bordelu"
Rodicia si svoje dietky nevychovaju a potom to tak vypada.
Pred 3 dnami som bol na prechadzke so psom, na luke asi 1 km od nasej dediny. Na jednom kriku bolo detske tricko zavesene. Idem dalej a v strede luky dalsi krik, a vedla neho riadne mnozstvo odpadu. A to uz nehovorim o tom, ze je tam dost zly pristup. Pochybujem ze to tam vozili rucne.....pritom ta luka sa kosi a seno sa pouziva ako potrava pre zvierata.
Hovoris o vode. Odpadky v mori (hlavne rozne igelitove vrecka, tasky a podobne) zabijaju korytnacky. Prave druh, ktory sa zivi meduzami, je takmer vyhynuty. A tieto korytnacky si rady smylia vrecko s meduzov. Potom sa bud zadusia, alebo im to zablokuje traviaci trakt a proste zomru od hladu.
Je to smutne, ludia si nevazia prirodu...
- úplný trapas je, že vody u nás, teda zväčša pri zdroji sú riadne zahumusené, tam kde v mojom detstve žili raky, pstruhy, dnes žijú len saprofyty. ako potom môžu vyzerať (či radšej hniť) rieky za hranicami SK? nielenže vodu znečisťujeme nám, ale aj ďalším, ktorí nemajú na výber
- ďalší trapas - presne ako si spomínal - je, že odpadky sa objavujú aj na úplne neuveriteľných, ba takmer neprístupných miestach (si spomínam na brutálny rozdiel, viditeľný priamo na hraničnej línii, v "čistote krajiny" medzi Maďarskom, ktoré bolo fakt krásne a čisté a napr. Rumunskom a Slovenskom, čo bol v oboch prípadoch jeden neskutočný bordel. Lenže to bolo pár rokov dozadu a bohvie či si už aj Maďari "nepolepšili").
- smolu majú decká, že už nemôžu behať bosé ako ja, keď som bol malý, že lesy nie sú oázou pokoja, ale smetiskom po ktorom sa preháňajú motorizovaní debili.
- a nevidím východisko. tí, ktorým to vadí je možno desatina a z tej desatiny možno percento je takých, čo niečo robia pre svoje okolie. zvyšní sú viac alebo menej aktívni bordelári.
- ale čo, netreba si vravieť, že napr. zbieranie odpadkov je nezmysel, pretože sa objavia znovu. nie, zmysel to má, pretože viac bordelu produkuje ešte väčší bordel a ešte rýchlejšie. a obavy, že vyzerám ako idiot? možno, ale v očiach tých, ktorým by som predsa ruky, nohy lámal, pretože ohrozujú moje deti a ich budúcnosť ...
Kiež by sa to dalo teraz :( Ani miesta kde pravidelne chodím a snažím sa to tam vyčistiť nie sú bez odpadkov lebo vždy sa nájdu ďalší a ďalší magori.