Stream STV a proxy
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
inak ak hej, tak skus najst nejaky anonymous proxy server....
Hey, your IP is 194.160.76.5, and you're coming from Slovakia.
Your proxy seems to be an Anonymous proxy.
no napriklad huste.sk mi nedovoli pozerat, vypisuje stale moju original IP. zial, v tejto problematike nie som velmi zrucny, nenajde sa niekto, kto by to vedel trosku vysvetlit, resp. naviest na riesenie?
Your IP Address 194.160.76.5 Reveals The Following:
You are located in , Bratislava, Slovakia
Your ISP is Slovak Academic Network
Your hostname is amac3.minedu.sk no na huste mi vypise moju original IP, ani na gugli som sa nic nedozvedel, ze akym sposobom sa to detekuje...vie niekto poradit?
http://www.stv.sk/forum/viewtopic.php?t=4710
Ak niekoho z vas zaujimaju presne informacie a dovody tychto krokov STV a chcete sa do toho trochu obut, odporucam obratit sa priamo na STV a podla zakona o slobodnom pristupe k informaciam vam musia do 8 pracovnych dni jednoznacne odpovedat (na jasne polozene otazky, ktorym sa neda lahko vyhnut :)
Staci napisat na e-mailovu adresu infozakon@stv.sk, napisat svoju kompletnu adresu a meno, napisat presny nazov a adresu institucie ktorej je ziadost smerovana, napisat sposob, akym pozadujete spristupnenie informacii (e-mailom, postou ...), napisat, ze pozadujete informacie podla zakona c. 211/2000 a uz len staci jasne a zrozumitelne sformulovat otazky...
http://www.stv.sk/stv/o-stv/sloboda-informacii/
Nahle nasadenie DRM mi s tym vsak nejako nejde dokopy ... (kedze podla viacerych ludi live stream STV2 este nedavno bolo mozne sledovat aj v Linuxe)
urobil som to nasledovne:
1. nastavil som proxy v IE (kvoli DRM sa musi pouit IE a WMP, VLC zobrazuje zda sa zakodovane video, lebo nevie rozkodovat MS DRM)
2. otvoril som stranku ako obvykle a skusil som live video dvojka
3. trochu to trvalo cez proxy ale dostal som spravu Prave ste ziskali licenciu na prehravanie atd.
4. bohuzial video sa nespustilo a v browseri som videl ako ze sa znova a znova pripaja na streaming server a nic...
5. tak ma napadlo urobit prave tlacidlo a Properties na tom flashi a ulozil som si URL do clipboardu
6. Otvoril som nove ucho v IE a pastol som tam to URL+Enter
7. IE otvoril URL tak ze spustil WMP ako aplikaciu, teda nie v browseri!
8. najprv to neslo ale ked som nastavil proxy aj vo WMP, hokej sa spustil a normalne sa to dalo pozerat, vobec to netrhalo, skratka parada
Bohuzial neviem to zreprodukovat, lebo proxy co som pouzil je down a neviem najst iny. Sad