Raid
Chcem si dat 2 krat 500GB disky do raid .Ma niekto takto nahodene ? ak by to neslo kupim len jeden 500GB disk dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Inak by si siel (cestou RAID-u) a chces mat XP zacni prave nim .
V biose spojis disky do RAID-u nasledne naisnstaluj XP spolu s drivermi pre ASCI a RAID, ak mas disketovu mechaniku je to jednoduchsie predom si v nej priprav ovladace pre RAID , ak nemas tak si v nejakom programe uprav instalacku pre windows (neviem ci sa jeden z programov nevola "n lite" kde ti spoji ovladce a instalacku operacneho systemu).
NAsledne ked sa vymordujes s instalciou XP a vytvoris RAID odtestujes a naozaj fici XP na vytvorenom RAID-e 0. Teraz prichadza zdanlivo jednoduchsia cast vlozis instalacne medium (ako som uvadzal mam odskusane ubuntu alternate/tu to nie je take graficky vypeckovane ako v ostatnych ale funkcne a prehladne/ , fedoru 10 , mandrivu a SuSE kde su ponuky doslava klik sem klik tam ,takze naozaj privetive pokial mas skusenosti s delenim disku tak nemas o com viac ...) system ti vydetekuje ako RAID tak aj ostatny operacny system a nvrhne ti nejake ponuky .... ostava ti uz len poskusat co ti bude vyhovat a nainstalovat ....
Nuz vela stastia ... (ale necakaj nejake obzvlast zrychlenie prace disku to by som riesil skor volbou suboroveho systemu )
JA som RAID nakoniec zrusil nakolko XP to nebralo nejak dobre .. nejaky cas som mal XP vo virtual boxe kde som zistil ze vela veci ide ,ale nakolko moja polovicka vzdy potrebavala sprevadzkovat nejaku obzvlast k zivotu prepotrebnu hru, ktorej robil problem virt.box teda podpora direkt x , alebo sa tej hre nejak nepacil ani wine :D Traz mam linux na jednom disku a XP na druhom takze rodinne mame kazdy svoj disk ;)
Inak cely "fake" RAID je stvoreny hlavne pre windows tak hadam by to malo byt ... dosky su dodavane prave s drivermi pre tento raid pre XP ci vistu. Linux ma potom dmraid ....
nieco je tu ... (http://www.linuxmanpages.com/man8/dmraid.8.php ; http://bbossola.wordpress.com/2008/03/07/dmraid-on-ubuntu-with-sata-fakeraid/ , len googlit a googlit )
ale inak co sa deje v raide 1 ?
A obnovujem tu 250 ale neviem co vsetko snej dostanem