Dobry den. Nainstaloval som si ovladac ATI Radeon HD 2600 na moju Mandrivu 2009 64bit a po restartnuti PC sa pri nacitavani systemu (pripadne hned po nacitani) zobrazila cierna obrazovka (na vrchu sa zobrazil pas cervenych ciarok a na jednom mieste o kusok nizsie biela ciarka). Nebol mi poskytnuty ani textovy mod. Neviete mi poradit co s tym? Viem ze takyto problem po nainstalovani ATI drivera malo uz viac ludi. Za odpoved vopred dakujem.
nepouzivas nahodou 2 monitory ??
nabootuj z live cd a primountuj si disk s mandrivou ako root (prikazom chroot, postup najdes tu v databaze znalosti v casti obnova zavadzaca GRUB) a potom uprav ten xorg
posladna moznost zalohuj si pomocou live cd adresar /HOME a preinstaluj
odporucam najprv pokusit sa zachranit to - vselico sa naucis a pochopis
2. Linux je na novo instalovany, cize strata dat by nebola ziadna, nejaka oprava z DVD by bola najjednoduchsia..teda ak sa to da
3. ovladac je urceny pre 64 bit linux, presne na moju ATI, cize si moc nepomozem lebo by som rad s tymto ovladacom pracoval, dovod je ten ze ovladac ktory mi ponuka Linux mi akosi nepodporuje 3D-cize Compiz.
Mal som uz Mandrivu 2007 s prostredim KDE ale tam mi neustale preblikovala obrazovka pri Fullscreen aplikaciach, ale zas 3D efekty isli.
Teras na Manrive 2009 som vyskusal GNOME a tentokrat neidu ani len 3D efekty. Pravda ze fullscreen aplikacie som tu este neskusal a trocha sa toho bojim.
Rad by som to 3D rozbehal ale co brazdim fora tak bieda
...uvazujem ze vyskusam KDE namiesto GNOME, mozno tam je pes zakopany
A navise je ich este vela inych ako GNOME a KDE....dost vela podobnych