driver na ati 9600 pro
nerozumiem tomu, ale ziadna z mojich predchadzajucich mandriv nemala problem s gr. kartou, len tato 2009.1. Pravdepodobne neobsahuje ovladac na moju gr.kartu ati radeon 9600 pro, lebo som skusal uz skoro vsetky ovladace, ktore ma v sebe a ktore som podozrieval a neda sa dosiahnut vacsie rozlisenie ako 720x400 alebo 640x480. Na stranke ati je to super, preklikal som sa az ka danemu ovladacu, ale nie je pre Mandrivu. Nikde nic som nenasiel, tak sa tu pytam, lebo ma sialenost vrati k windowsu.
Dakujem za vsetky pripadne rady
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale to ci presunulo AMD ovladac pre stare karty (vratane spominanej 9600) do serie legacy nemozem potvrdit, AMD nepodporuje zrovna to co pouzivam.
Ovladace na grafiku niesu zvlast pre kazdu distribuciu. Najdi ovladac pre Linux x86, pripadne x86_64
www.ati.com
dole je support a graphic drivers
ked na to kliknem, vyberiem si linux x86 a radeon a ati radeon 9600 a "GO"
tam pisu toho dost, nie vsetkemu rozumiem, hlavne "legacy software support structure"
je tam .pdf subor na stiahnutie o instalacii a tam sa pise:
The latest version of the ATI Proprietary Linux driver is designed to support the
following Linux distributions:
• Red Hat Enterprise Linux suite
• Novell/SuSE product suite
• Ubuntu
no a je tam na stiahnutie subor s priponou .run. A keby aj bol teda pre vsetky distribucie, neviem, co s nim...
sudo bash nazovdriveru.run
su root
...uz by som mal to ubuntu vymenit:DKed si na ati strankach zadas radeon 9600, ponukne ti ovladac 9.3 , ktoremu treba k "zivotu" xorg-server max. 1.4. Mandriva ma xorg-server 1.6 a pre tento neexistuje zo strany ati ziaden ovladac a uz ani nebude. Pre novsie karty ti ponukne aj ovladac 9.4.
Uz som to pisal vyssie, neviem co okolo toho furt chodis. Zmier sa s tym, ze ati hodilo cez palubu x dalsich kariet a nepodporuje ich pre xorg-server 1.6 a vyssi. Toto iste sa tyka ubuntu 9.04.
Najdi si linux kde je este xorg-server 1.4 (postupne ale uz nenajdes ziadne nove distro).
Je sice velmi pravdepodobne, ze ked nainstalujes nepodporovany ovladac, tak ti to nepojde vobec, ale to je krok co sa da vratit spat jednoduchou zalohou xorg.conf, takze osobne by som to urcite skusil: nemas co stratit. Btw, stale mam ubuntu 8.10, ale to len pre to lebo momentalne si nemozem dovolit rozhadzat fungujuci system. Ma niekto hd3200 u9.04 a ide mu ok kombinacia: compiz+openGl apps+video bez sekania?
Este raz sa chcem spytat, ked spustim ten. run subor a prebehne to, co dalej?
Ako spolahlivo funguje ta "obnova systemu" v mandrive? Len tak zo zvedavosti.
ano, skusenost mam a na to co pozadujem mi to staci.
Zacnem odveci :) aktualizoval som Windows a ten mi tym zrusil grub. Teda nastahoval sa zase do MBR. neslo mi to opravit ani instalackou, ani super grubom, tak som sa nasral a zase preinstaloval mandrivu, tuto najnovsiu 2009.1 aby sa vedelo. Pri instalacii to blblo trocha inak ako prvy raz, ale cuduj sa svete, uz dokazem nastavit aj 1024x768 a to mi na mojom 10 rocnom monitore staci :)
A to si system priradil ten isty modul-ovladac, co predtym - X1950 and earlier
Dakujem vsetkym, povazujem to za vyriesene