failed X config
prosím o vyriešenie prolblému. mám mdv09.1(gnome) s nvidiou.
a problém je taký,
ked pripojím externý monitor (si ho nastavím ako potrebujem(aká strana, rozlíšenie a či bude hlavný alebo nie)). tak sa stane, že mi rozhádže panely. oba mi dá hore alebo ich predoí na externý. tak som jeden panel vyhodil. a potom zase mi ten panel akoby zamrzne. niektoré ikony prste neukazuje ale ked asi viem kde sú tak ked tam kliknem tak reaguje.
potom zakaždým musím ten monitor v nastaveniach pripájať(ked vypnem pc alebo sa odhlásim). po kliknutí v navidia nataveniach na "save to X configuration file" mi hodí chybu: "failed to parse exiting X config file /etc/X11/xorg.conf"
a neviem si stým rady. ani v root-ovi to nejde.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a nastavujes to cez NVIDIA X server config ?? alebo mandriva ma nejake vlastne nastavovatko ??
nie nie používam to od nvidie mandriva nemá íné.
compiz je super vec (tiez ho pouzivam) ale pri nestandatnych situaciach si nie vzdy vie poradit
naposled yosm si vsimol ze ked mam zapnuty compiz tak pri pouzivani VNC nevidim zmeny na ovladanom PC da sa ovladat ale stale vidim obrazovku ktora sa nacitala pri pripojeni, bez kompizu ide vsetko ako ma
skus ublizit to nemoze
ten panel sa aj tak presunul.
a stale mi vyhadzuje tú chybu.
ak ano tak čo chceš vedieť?
mna uz nic ine nenapada, mne to vsetko funguje na ubuntu bez problemov
a to s tym xorgom vypisovalo aj mne (nejdem to skusat teraz nechcem nic dodubat)
som to dnes ráno našiel na nejakej stránke. najskorej to robil známy na ubuntu, pomohlo mu to
tak som to súsil aj ja. a úspešne.
podľa tohot návodu : http://johnnydopefish.blogspot.com/2009/05/ubuntu-904-nvidia-failed-to-parse.html
ale ked ho odpojím tak automaticky nezmenší plochu. musím ju manual. zmeniť.(len pre info)
a to automaticke zmensenie robi aj mne tiez to vzdy musim nastavit rucne
vzdy my nastavi iba 1 monitor ale ten pannuje (2380x800)