problem: instalacia ATI driveru
snad budem pochopeny, ale hladam pomoc s instalaciou ATI drivera na PC. zatial je hladanie bezvysledne ...
hladal som na internete informacie ohladne problemu s novym monitorom.
O co ide: Kupil som novy monitor ASUS VH222H HDMI - moznost fullHD zobrazenia. V podstate tento monitor nema problem s Windows a slape perfektne.
naozaj som prekvapeny - hlavne syn ktory hra WOW v plnom rozliseni. Neuveritelne farby a zobrazenia detailu.
Ale s5 k problemu. Problem nastal pri instalacii LinuxMInt, toto distro ma problem s rozlisenim, hned pri prezerani LiveCD. Sice sa spustil linux alev smiesnom malom rozliseni.
Skusal som Ubuntu, ktore hravo zvlada 1920x1080 rozlisenie, az do momentu - instalacie ATI driveru. Zistil som ze nemozem nainstalovat tento driver v linuxe.
Instalacia je podmienka na nasledovne spojazdnenie World of Warcraft.
Ubuntu je zatial jedine distro ktore sice zvladne instalaciu, ale efekt je nedostatocny, zobrazi sa male okno a okolo su cierne pruhy, cca 3-4 cm.
A este jedna pozornost, pri prvom spusteni PC s nainstalovanym driverom, zacne nenormalne hucat grafika a musim restartovat PC. Az druhe spustenie je OK, ale s problemom ktory som uviedol.
Neviete ako odstranit tento problem?
Grafika je - GAINWARD BLISS HD4870 Golden Sample, 512MB DDR5 (3800+MHz), ATI Radeon HD 4870 (750+MHz), PCIe x16, CrossFire(Grafická karta)
vopred dakujem za kazdu informaciu.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Moznosti su pouzit strarsi driver, alebo nieco free (teda cerpat z repozitarov danej distribucie slobodne ci neslobodne...). Skontrolovat instalaciu atd...
driver som stahoval z repozitara, takze je mimo zaujmu.
Je zaujimave, ze novsie distro je viac nefunkcne ako starsie
Ale neodvazujem sa nainstalovat ATI driver, pozriem ten link na postup instalacie, mozno na nieco pridem.
Pri starsej verzii, tusim 8.10 Ubuntu som instaloval v pohode ATI, to som ale nemal tento novy monitor.
mal som LG klasicku sirokouhlu VGA 22-ku, bez HDMI
https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver