Neda sa zapnut notebook
Nastal u mna taky problem, ze sa neda zapnut moj notebook ASUS A6Tc. Uz ho mam skoro tri roky a nebol s nim ziadny problem. Uz sa mi to par krat stalo za posledne dva dni a tak som vsetko zazalohoval. (nastastie!!) Ale po par pokusoch to nakoniec vzdy nabehlo. No od dnes to neide vobec. Presnejsi popis je, ze po stlaceni tlacidla zapnutia sa na chvilu rozsvieti dioda zapnuteho stavu a po cca 2 sekundach sa sam vypne. Nestihne nabehnut ani ziadna uvodna obrazovka. Vyzera to na hardware-ovu chybu. Nevie niekto poradit, co to moze byt? Masina uz nieje v zaruke.
Este taky postreh - pocas tej kratuckej chvile, ked svieti dioda zapnutia sa nespusti ani ventilator a HDD sa roztoci ale iba na moment a hned v zapati sa to vsetko vypne. Skusal som vybrat postupne HDD,RAM moduly,bateriu a skusit to zapnut tak - ziadny uspech.
Dakujem vopred za rady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Podľa mojich skúseností to vypadá na skrat (chybu) v matičnej doske notebooku, bohužial asi len navštíviť servis.
Proste, u mna to nechladilo a tak sa to ani nezaplo. Ale je pravda ze som to mal dat oficialne do servisu.
Dnes som ho skusal zapnut a podarilo sa!! Ale akonahle som ho vypol uz sa nedal znova "nakopnut".
Pre mna je to proste zahada - raz ide raz nie...!?!?!?
Asi len Servis pre Tvoju značku NB ...
:-(
Kontaktuj si Servis.
:
Ak je pravda, že máš ten NB ešte stále v záruke neváhaj kontaktovať servis pre značku. Napríklad Asus to má úplne bez problémov a fajn ...
Osobne som sa to rozhodol vyriešiť kúpou nového a rozpredaním starého na súčiastky. Pokiaľ nepoznáš opravára, čo opravuje priamo dosky, tak kúpa novej je čiste prerábkový biznis.
Dodám, nekupovať ASUS, ACER a po tejto poslednej skúsenosti ani HP. Technik po pohľade na fotky dosky prehlásil, že je to väčší šmejd ako ASUS a to ma dosť prekvapilo, páč som si myslel, že oni sú dno.
Kúp DELL a máš na veky pokoj, salam alejkum.
prave riesim nieco podobne s dellom - po 3.5 roku. :)
idem skusit povysavat a ked nic, tak hura do servisu:(
Síce trochu stará téma, ale ja som kúpil v októbri notebook ASUS K95VJ-YZ064H a presne dnes ma stretlo toto isté. Celý deň som zháňal náhradný zdroj, no neúspešne. Nakoniec ma asi 10 minút dozadu napadlo vybrať baterku a ísť priamo cez adaptér - a div sa, notebook beží normálne. Takže v utorok reklamácia. Uvidíme, či im bude stačiť batéria, alebo budú chcieť na diagnostiku celý noťas.
Skúste túto alternatívu, možno vám v budúcnosti tiež pomôže a nemusí to byť nutne len MB, či CPU
Obávam sa, že táto téma bude aktuálna stále: 1) v práci DELL v docku, 4 roky 8 hodín denne Po-Pi bez problému, adaptér v sieti non-stop (od r.2010), Win XP Pro 2) doma novo kúpený Packard Bell (december 2013) odišiel zdroj po troch mesiacoch. Zo záručnej opravy mi ho vrátili s opraveným zdrojom, avšak vôbec nebootoval (!!!). Blikla LED-ka napájania, za tri sekundy zhasla a čau. Xubuntu 13.10 Verili by ste tomu, že vám vrátia z opravy POKAZENÝ notebook kua?
značka nezaručuje kvalitu, značka je len podpis pod model, ktorý bol navrhnutý (každá značka má zlé, dobré aj tie lepšie návrhy = kvôli cene či biznisu)
ano mas pravdu az na jednu vec A(u)SUS a Acer su znacky pri ktorych sa neoplati brat ani ten najdrahsi model lebo proste stoja za h*vno.
Hore niekto pisal o T510, mozem len suhlasit.
Aha. Práve som si pozrel že Packard Bell (navzdory svojmu názvu) je dcérska spoločnosť Acer. Takže som zrejme v 3.14či :(
Prešlo mi cez ruky pomerne veľa značiek ntb a s niektorými sú menšie či väčšie problémy a môžem zodpovedne povedať, že najmenšie starosti sú s Dell a Lenovo-IBM. Asi to bude tým, že sú poskladané s väčším dôrazom na kvalitu súčiastok. Acer by xom z môjho pohľadu kvalitou o kusok vyššie ako Asus :-( (už zopár rokov si kupujem výhradne "dell" z aukcií na ebay a som max spokojny)
Pod Dell sa môžem podpísať. V práci máme všetko od Dellu, kamaráti majú Dell noteboooky, dcéra rovnako za niekoľko rokov neviem o žiadnom probléme.
nemyslim. draha ma PB a celkom do pohody (ked nebezi pod Win), znamej som to tiez kupoval a tiez celkom OK
Acer sa za posledné roky dosť zlepšil aj po stránke kvality vonkajšieho HW. Kolega má popri práci aj živnosť a predáva PC, predal aj najdrahší Acer a bol tri krát v reklamácií, no odvtedy ubehol nejaký čas a tá kvalita išla fakt hore.
Máte recht chalani, od poslednej reakcie 24.04.2014 PB stále fachčí :)
Mame sa podobne pokazil notebook asus tak isto "záhadne" z ničoho nič prestal ísť. Dala ho do servisu a povedali že matičná
doska je po smrti. Nedala ho opraviť pre vysokú cenu.. Čo s ležiacim krásne
zachovalým NB. Rozobral som ho do šróbky... nechal asi dva týždne
rozobratý lebo žiadny studený spoj a nejaký skrat atď. Poskladal som ho a
NB beží nádherne už polroka na Kubuntu. Veľa šťastia pri rozoberaní a
skladaní asusov.
Asusy sa pečú v trúbe kámoš tam robil servisáka :)
nemal som s Asusmi problém s prehrievaním teplota stále (aj v lete) pod limit. Asi najhoršie NB na teplotu sú podľa mňa MSI. Asus pomer kvalita a cena je najlepší...
a ty asi pochadzas s Aususovej rodiny ze? :) Tie laptopy sa neoplatia kupovat ani keby boli najlacnejsie...
Inak k tomu MSI mas celkom pravdu ale ja by som do toho rebricka prehrievania s kludom anglicana zaradil aj HP. Doteraz vsetky HP-cka co sa mi dostali pod ruku tak mali problem s prehrievanim.
Tam pomoze len kvalitna chladiaca doska.
Notebook sa mi pokazil , ide normal zapnut ale na obrazovke v lavo su farebne ciary , notebook ma necely rok je to Acer , neviem čo teraz.
pokiaľ je v záruke reklamovať