Ako som videl, mnohi sa tu zapodievaju prave touto skolou a kedze sa na nu o 2 mesiace chystam ist , rad by som sa informoval od tych vas, ktori o nej nieco aj viete. Ide o to, ze tam si clovek v programoch vybera zameranie uz od 1. rocnika a ja teda neviem, ktory sa najlepsie hodi pre klasickeho programatora.. Jedine co som zistil, ze su tam predmety rozdelene podla zakladov 1 a 2 .. pricom zaklad 1 (v zakladoch ide o povinne predmety ) je viac teoreticky... tak neviem co je lepsie , ci teoria ( logika ) alebo nie :) cakam vaze nazory ... Zatial mam prihlasku na Pocitacove systemy a zpracovani dat, ale da sa to kedykolvek zmenit...
1, Ak ti nevadi teoria, skladaj skusky radsej z teoretickejsich (tazsich) predmetov, lebo potom ti ich uznaju namiesto neteoretickejsich.
2, "Pocitacove systemy" su to najvseobecnejsie a asi najlahsie co tam je. Vela ludi to ma. Ak nie si nejaky vyhradeny, dobra volba.
3, Na MU si mozes volit predmety z ktorejkolvek fakulty bez obmedzenia. (niekedy, pravda su...ale to su uz ozaj velmi specialne). Takze predmety si v ramci FI mozes volit ake len chces bez ohladu nato, co studujes.
4, Prestupit z oboru na obor je otazka jedneho formulara. Robi sa to bezne. Clovek sa prihlasi na nieco lahke. Spravy predmety aj z tazsej specializacie a potom na nu prestupy (aby to mal na diplome). :-)
5, Ak chces byt _iba_ programator, tak je tam prilis vela teorie. Aby si presiel Bc. staci ked spravis jeden predmet (JAVA, alebo C++), pricom oba su uvodi....ak cakas, ze budes busit do klavesnice cely den tak budes sklamany. (skor si zvykaj na citat: "Computer Science is no more about computers than astronomy is about telescopes.")
vela stastia
Zaklad I a II sa lisia v prvych semestroch len v matike. Daj si lahsiu a uvidis ako na tom si. Ved dalsi podzim si mozes dat tazsiu...heh
Daj si lahsie. Aj tak ta pravdepodobne vyleju ;-)
ps: na is.muni.cz je kopa diskusii kde prvaci riesia, ktore predmety si maju dat. Skus stastie tam.
prestupuje sa z odboru na odbor (alebo sa to vola specializacia, teraz neviem presne). Zo zakladu I na II neprestupis, lebo to je len zoznam predmetov. nic ine
znova: ak mas tazsi predmet, tak ti ho uznaju. Napr. Aplikovana informatika ma automaty. Ma ich aj teoreticka. Ak mas teoreticke spravene, mozes poziadat o uznanie ich namiesto aplikovanych. Opacne nie.
2, s tymi matikami je to trochu zlozitejsie...aplikovany mali matiky 1..4, teor. ine...ale oni sa velmi nesupluju...cele je to viac menej prepletene a nie som si isty ako by sa tvarili keby si tam caroval s tym...mal by sa sylabus zhodovat ked chces poziadat o uznanie.
3, v Bc. studiu nemusis spravit predmety za 18 kreditov (10 % z 180). Tak sa neser a daj si oboje matiky a ked ti tazsie nespravis tak sa na ne vyser. A neboj nic, ked ta vyrazia, mozes nastupit znova a nechat si setky predmety uznat :)
ps: Ked pisem aplikovana informatika, tak myslim asi Zaklad II. Zaklad I je teoreticka.
- ak niečo z toho nedáš, stále budeš mať dosť času robiť matiky I - IV
- ak to dáš, uznajú ti to a budeš mať všetky 4 potrebné matiky hotové za prvý
- ak sa nakoniec rozhodneš pre odbor vyžadujúci základ I, nebudeš mať problém
A nakoniec, ak ťa matika hodne baví, tak si dáš analýzu na prírodovede, tú ti samozrejme uznajú do oboch základov a budeš ju mať za 9 kreditov (čo ale v prípade horšej známky dosť drsne pokazí priemer).