ubuntu
greenie
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Más na disku winXP. To chceš zalohovať... Máš predstavu kam? Na disk, na DVD...
Ten 1 GB USB je čo? kľúč s live distribúciou linuxu? Alebo tam chceš dať tú zálohu? (To bude málo miesta)
Ako myslíš, "aby mi aj nabootoval" - čo, kde??
ak teda mas windows, odporucam pustit si CD ako liveCD a spustit usb-creator v nom
1) o aky netbook sa jedna?
2) ako je tam rieseny disk? ma to dufam pevny disk... niektore modely totiz boli bez pevneho disku, kde bolo hlavne pametove medium usb kluc
4) ako si da dostal ku takej prezyvke? :)
1) vyhodil by som z windows nejake programy ktore nemas v plane pouzivat (daky ten nanuteny crapware). na usetrenie miesta
2) defragmentacia disku
3) zmensenie tej particie cez gparted a vytvorenie dvoch novych particii, pripadne troch. budes mat teda 4. so skrytou particiou 5 :D
v gpartede to bude nejako takto:
skryta particia
ntfs disk na windows
rozsirena oblast
ext4 na linux
swap disk
ntfs disk na data
teda aspon takto by som to riesil ja. no a potom staci uz len nainstalovat linux z cd. teda u teba z USB kluca.
A pretože je to také jednoduché, tak používam linux...
1) Slax5 Live ( mal by aj Slax6 ) nacita vsetky particie
2( na USB si daj externy HDD a zalohuj to co potrebujes
3) nasledne si nainstaluj Slackware, boot ide pekne z USB kluca
Nezabudni si nastavit BIOS :)
"Slackware forever"
Otazkou jeco mu ta rada pomoze pri povodnej otazke ked si chce odzalohovat asi len tu skrytu particiu s instalacnym image.
Slax pripoji vsetky disky, particie, takze by mu to malo pomoct sa dostat k zalohovaniu. Je to to najlepsie, co moze urobit, vlozit cd, nabootovat, pustit mc ( ma to ako vo Wine ) a zalohovat. Mate lepsiu radu, pre niekoho, komu to je zatial, v Linuxe, spanielska dedina?
"Slackware forever"
Ale inak, na derivate Slackware som zacinal aj ja. Ale to bolo tym, ze vtedy este nebolo tolko distribucii na vyber.
Inak, bol kedysi v pociatkoch - velmi dobry cesky Debian, skoda, ze nepokracovali (aspon neviem). Este mam doma original instalaciek, na stare zelezi, v pohode :)
"Slackware forever - no compromise"
Blbuvzdornost Slax-u oproti uzivatelskej pritulnosti nainstalovaneho Slackware je zavadzajuca. A to su majoritne vlastnostitych distribucii.
"Slackware forever"
btw slackware som skusal, 10.2. dostal som sa z neho priamo k *buntu, vtedy xubuntu s xfce. toto prostredie som prvy krat videl prave na slackware
Inak ten banner, ze je zeleny, to je v poriadku, len ta trava evokuje, pohlad na ryzove polia, asi si ich este v reale nevidel :)
"Slackware forever - no comromise"
"Slackware forever - no compromise - it's easy"
"Slackware forever - no compromise - it's easy"