Zahada z rychlostou internetu Linux vs. win
Linux uz pouzivam asi 1.5 roka. Windows mam ale ten zapnem len fakt vynimocne, mam ho tam skor kvoli bratovym hram.
Uz davnejsie som si vsimol ze internet ide celkovo lepsie vo Linuxe. Mam 2Mbit internet cez Wi-Fi, taky dedinsky :-). Stane sa niekedy ze ide strasne a nechce ani Googla nacitat. Ked mi brat povie ze internet nejde vobec, tak v Linuxe mi ide vzdy. Trosku horsie ale ide. Windows sa nedokaze ani pripojit a Linux nema problem. Ten nacita stranku vzdy a windows nikdy. Skusal som ci to nieje sposobene prehliadacom, ale nieje. Skusal som Mozillu aj Operu aj vo windowse aj v Linuxe, dalej aj IE aj Konqueror aj Epiphany a vzdy Linux viedol! A napriklad ked vo windowse mi to stahuje tak po 70 - 80 kil tak stahovanie v Linuxe toho isteho ide po 100 - 120. To je zahada co?! :-D
Cim to moze byt sposobene? Nie ze by mi to vadilo, mna to len tesi ze Linux je na tom lepsie :-) Ako moze operacny system ovplyvnovat chod internetu?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nooo len sa nam nerozplackaj chlapcek zlatusik, ze ti niekto siahol na tvoj windowsik. Je to koniec sveta ze niekomu ide net rychlejsie na Linuxe takze ta to tak neuveritelne rozculuje ze tu spamujes traposinami, chod sa vyplakat na pokec a nam daj pokoj, chlapciatko hlupucke :P
Takže osobný názor je, že žiadne iné procesy v linuxe nepužívajú sieťové pripojenia, internetové pripojenia ako tie, ktoré sú aktívne využívané.
Len tak pomimo: môže to byť pomalsie preto, lebo Windows kontroluje v pozadí viacero, niekedy mnoho programov pre update, anonymous logs, vzdialené služby ktoré sú zapnuté, a proste veľa zbytočných kravín. Internet v Linuxe je rýchlejší!
S pozdravom Tomáš Hanzel, LinuxSR Fórum
v bytovke na grafoch vidno, ked ma niekto takeho konika. ciara oznacujuca download upload tam je ovela vyssia, ako ked niekto len prezera stranky.
Mne sa veľmi ešte dávnejšie osvedčil na sledovanie microtik. Beží na linuxovom jadre. Akurát že to bolo v práci. No videl som, kto, čo, aké porty, kam, aká akcia..proste mrte..informáciíí.
Operačný systém vždy ovplyvňuje chod internetu, je to fakt a netreba o ňom pochybovať.
A naviac, napríklad MS Windows so zapnutým antivírom (na pozadí) je pri načítavaní tej istej stránky vždy pomalší ako keď načítavaš túto stránku pod Linuxom.
BTW, niečo mi tam nesedí pri opise správania tých vašich Windows, aký používaš antivír, kedy si kontroloval anti-spyware-om disk a podobne. uvedené spomalenie MS Windows sa prejavuje aj ako dôsledok zasvinenia MS systému nejakým malware.
:-(
preto som aj v prvom prispevku pisal co sa okolo toci alebo nastavenie..
hlavne sa vyhni roznym ciernym verziam anti... z podivuhodnych zdrojov ( obcas je kuriozne ze by to bolo len tak pristupne len tak .. skontroluj si ake procesy ti bezia, ale aj tak niektore nemusis zistit). Fajn to vistihuju aj Stanislav H a Tomas H.
Nikomu neberiem ze pouziva windows, alebo linux ci mac alebo bsd , solaris ci cokolvek ine je to jeho volba a ak sa vyzna tak sa vyzna , ale nechapem dovod preco osocovat inych (v snahe hanit niekoho ineho takymto sposobom iba sam jedinec posobi ako magor)
Citujem: "Nikomu neberiem ze pouziva windows, alebo linux ci mac alebo bsd , solaris ci cokolvek ine je to jeho volba a ak sa vyzna tak sa vyzna , ale nechapem dovod preco osocovat inych (v snahe hanit niekoho ineho takymto sposobom iba sam jedinec posobi ako magor)"
Ja ešte dodám, že:" nikdy sa nehádaj s bláznom na verejnosti, lebo ľudia prestanú rozlišovať medzi vami"
P.S.: Pekný podpis.
:-)
ak si niekto kupi graficku kartu a da tam ovladace, tak to funguje. ak chce teda nejaku hru si zahrat, tak moze. ak ale nastavi dobre aj grafiku aj hru, tak moze ist ta hra dobre aj na vyssich nastaveniach.
tak isto je to so systemom. ak si to niekto nastavi, tak ide rychlejsie vsetko mozne, vratane inter(fer)netu.