openbsd, install a ...
chcem vyskusat openbsd, ale pri install si niesom isty s 1 vecou a tou je,
BIOS Starting sector [1 - 63]: [0] ,,, chcem aby grub zostal na archu,, neviem presne co znamena tento riadok , kedze z dokumentacie som vycital ze podporuje aj grub , tak by som rad pridal do grubu (toho archovskeho kernel bsdcka ) moznost si vybrat medzi arch/oopenbsd, a nerad by som to posral uz pri instalacii :-).
Openbsd chcem vyuzit cisto na ucenie (nastavovanie roznych sluzieb) resp. aby sluzil ako server, je to mozne ?:-) ze arch bude ako desktop a ked sa pojdem "ucit" tak z grubu si vyberem openbsd ?
vdaka za rady , so serverom zatim nemam knowledges..
thX
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 6
model name : AMD Athlon(tm) XP
stepping : 2
cpu MHz : 1202.834
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mp mmxext 3dnowext 3dnow up
bogomips : 2406.90
clflush size : 32
power management: ts
ktory nastroj by ste mi odporucili ? xen,vmware server, kvm, qemu, virtualbox, (najlepsia taky ktory sa vyuziva v praxi, kedze sa to cem ucit hlavne kvoli tomu, teda ak mate skusenosti..),,
dik
pri instalcii mi vyhodilo chyby:
==> Running command: /sbin/mkinitcpio -k 2.6.18.8-xen0 -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/xen0.img
:: Begin build
ERROR: module 'pata[-_]amd' not found
ERROR: module 'ata[-_]generic' not found
este
=> Running command: /sbin/mkinitcpio -k 2.6.18.8-xen0 -c /etc/mkinitcpio.d/xen-fallback.conf -g /boot/xen0-fallback.img
ERROR: module 'BusLogic' not found
este
==> Running command: /sbin/mkinitcpio -k 2.6.18.8-xenU -c /etc/mkinitcpio.conf -g /boot/xenU.img
ERROR: module 'pata[-_]amd' not found
ERROR: module 'ata[-_]generic' not found
a posledny
Running command: /sbin/mkinitcpio -k 2.6.18.8-xenU -c /etc/mkinitcpio.d/xen-fallback.conf -g /boot/xenU-fallback.img
ERROR: module 'BusLogic' not found
nebude to problem neskor ?
Jediny problem vidim v tom, ze to nevie urobit initrd s ovladacmi. Otazkou je ci si nechces pozriet nejake clanky o XEN-e aj s filmikom na ktorom prednasal o XEN-e Tomas Srnka na lug con-e (esli si dobre pametam).
PS.: neviem ci nebude pre Teba jednoduchsie pouzit napriklad obycajny Virtual Box od SUN-u a v nom si nahodit to BSD.
viem ze mozem robit paravirtualizaciu( co som aj chcel) ,kedze cpu podporuje pae, ale na plnu uz nemam narok :-)
,avsak nikde som nenasiel ako vytvorit VM v xen-e, .pdf od T. Srnku obsahuje sice config xen s urcitymi udajmi ale este som tomu neprisiel na pointu:-)
,zhruba viem ako funguje parav.(kruhy a hypervizor), ale nato asi zalozim coskoro novy thread, a
dal som na Tvoje slova, nahodil som opat virtualbox ,lenze mam 1 problem, po nainstalovani VB sa nieco deje s grafikou
vid. teda, zrobil som screenshot,natocil plochu a ta chyba sa tam neukazala :-),proste cela grafika(obraz) takmer zcerneje , vidno iba obrysy (pred nainstalovanim VB to nerobilo,a teraz blbnu iba KDE aplikacie vratane VB,,ked odstranim VB ,tak prestanu blbut .
Nemam moznost momentalne odfotit ,tak rano to skusim hodit...ach.
co vy na to ?:-)
taky