LEADTEK flash usb modem
Vopred ďakujem za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
lsusb ?
lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.O root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 1291:0011
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Alebo žeby bol?
1291:0011
a po make mi vyhodi
make -C /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build M=/home/cs/plocha/flarion modules
make: *** /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build: Adresár alebo subor neexistuje. Stop.
make: *** (default) Error 2
[cs@cs ~]$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 1291:0011
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
[cs@cs ~]$ su
Password:
[root@cs cs]# cd Plocha/flarion
[root@cs flarion]# make
make -C /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build M=/home/cs/Plocha/flarion modules
make: *** /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build: Adresár alebo súbor neexistuje. Stop.
make: *** [default] Error 2
[root@cs flarion]#
no a ten adresár mám /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686 tam kde odkazuje
Dakujem wlasatemu za pomoc...IO/U
tak ak sa dá iba konkrétne balíky
Veeeeeeeeeeeeeeeeeelmi pekne ďakujem :-)
Rozumiem ti...a tahat vela MB by stalo noc...v každom prípade, neviem ako je na tom Fedora, nepoužíval som, ale nieje balík linux-source a ten linux-headers na CD/DVD? Pretože potrebuješ kompilačné balíky, ktoré teoreticky máš, a tieto, ktoré majú...no neviem koľko..ale dosť...
Potom sem hodíme návod nech niesme škroby...
Ta rychlost je Kilo Bit alebo Kilo Byte? Rozmyslal som totizto o zaloznom pripojeni, ale neviemci ma to neprejde.
Password:
[root@cs cs]# yum install kernel-headers
Loaded plugins: refresh-packagekit
Setting up Install Process
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package kernel-headers.i386 0:2.6.27.25-170.2.72.fc10 set to be updated
--> Finished Dependency Resolution
Dependencies Resolved
================================================================================
Package Arch Version Repository Size
================================================================================
Installing:
kernel-headers i386 2.6.27.25-170.2.72.fc10 updates 766 k
Transaction Summary
Install 1 Package(s)
Update 0 Package(s)
Remove 0 Package(s)
Total download size: 766 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
kernel-headers-2.6.27.25-170.2.72.fc10.i386.rpm | 766 kB 01:11
Running rpm_check_debug
Running Transaction Test
Finished Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction
Installing : kernel-headers-2.6.27.25-170.2.72.fc10.i386 1/1
Installed:
kernel-headers.i386 0:2.6.27.25-170.2.72.fc10
Complete!
[root@cs cs]# cd Plocha/flarion
[root@cs flarion]# make clean
rm -f *.mod.c
rm -f *.o
rm -f *.ko
[root@cs flarion]# make
make -C /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build M=/home/cs/Plocha/flarion modules
make: *** /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build: Adresár alebo súbor neexistuje. Stop.
make: *** [default] Error 2
[root@cs flarion]# uname -r
2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686
[root@cs flarion]# uname -a
Linux cs 2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686 #1 SMP Sun Jun 21 19:03:24 EDT 2009 i686 athlon i386 GNU/Linux
[root@cs flarion]#
ok už som aj na jabberi
nechcem sa Vam do toho zbytocne montovat, ale /lib/modules/2.6.27.25-170.2.72.fc10.i686/build nie je priecinok. To je symbolicky link do niecoho ako /usr/src/linux-2.6.27.25-170. Teda ma poukazovat na priecinok v ktorom musia byt zdrojaky jadra, alebo aspon hlavickove subory. Takze si nahodte ten balik.
Téma vyriešená.
ps: Palo je fakt supeeeeeeeeeeeer typek. naozaj som rád že som ho spoznal. Pozdravujeme a štastnú cestu...
Návod uverejním na svojom fóre vzhľadom na to, že tu sa ako obvykle stratí....
Som rád že si pomohol tejto téme svojím out príspevkom.
.a nie riešiť či niekto si myslí že henten dokáže to a henten to...ja napríklad neviem lietať...a čo? poserem sa z toho? Nie..nesere ma to...ani vďaka gutalaxu...Končím lebo evidentne máš chuť provokovať...
Ale zahlasit ze riesenie si nehas pre seba a spristupnis ho len tvojim uzivatelom, to je ozaj vizitka. Ty ako web designer by si mal vediet o legalnych aspektoch pocinania ktore sa da klasifikovat ako Data Mining. Odhliadnuc od ludskeho aspektu ktory Ti nie je vlastny.
Jednoducho povedane, naozaj sa chovas tak ako si priznal. Sranda kralikov...
Zahlásiť že riešenie si nechám pre seba / je uvedené, kde je...
chovám sa ako som si JA priznal / ja som si nič nepriznal
Počuj...síce nepijem...ale...nepiješ náhodou ty?
End
Návod uverejním na svojom fóre vzhľadom na to, že tu sa ako obvykle stratí....
>chovám sa ako som si JA priznal / ja som si nič nepriznal
Pre srandu králikov...
>Počuj...síce nepijem...ale...nepiješ náhodou ty?
Da sa k tomuto nieco vobec dodat? Mozno len to, ze maturita su dvere do dospelosti. Vidim ze si si nehal zadne vratka.
PS.: Palo, je Tomas takyto len na internete alebo sa zmeni ked sa musi niekomu do oci pozerat a ziadat ho o pomoc?
Momentálne riešime s Tomášom (teda on nie ja :-) ) ako spraviť jeden skript, potom sa tu uverejní korektné riešenie a označí za vyriešené. Ďakujem že z tohto nevznikne žiaden flame ktorých je na tomto fóre veľmi veľa a zbytočne. Ahojte
Akurat ma na tom chalanovi stve to, ze dokaze negovat svoje vlastne tvrdenia a este sa pri tom hra na urazeneho.
PS.: poprosim Ta, prejti ten navod aj s tym linkom co sa tu uz riesil jak som ho dal hore.
http://www.t-mobile.sk/c1/sluzby_tarify/sunflower/new6/USBmodem_linux.zip
Nainštalujte si potrebné súbory pre kompiláciu a vývoj:
make, gcc, binutils, kernel-source, a iné
Rozbaľte archív.
Otvorte si konzolu a vstúpte do priečinka, kde je archív rozbalený.
cd /home/user/USBModem - napríklad
Editujte súbor ft1000_hw.c napríklad pomocou editora nano /nano ft1000_hw.c/
Nájdite frázu: #include <asm>
a pridajte lomítka // na začiatok.
//#include <asm>
Súbor uložte.
Editujte teraz súbor:ft1000_chdev.c
riadok 371
result = unregister_chrdev(info->DeviceMajor, info->DeviceName);
a pridajte 0;
result = 0; unregister_chrdev(info->DeviceMajor, info->DeviceName);
Súbor uložte.
Napíšte ako superužívateľ /root, su, sudo/ príkaz
make
Po vykonaní príkazu napíšte ako superužívateľ príkazy
mkdir /etc/flarion - vytvoríme zložku v /etc
cp ft3000.img /etc/flarion - skopírujeme ft3000.img do nového priečinka.
Následne natiahneme modul:
insmod ./ft1000usb.ko
Teraz zapojte modem do USB, malo by po chvílke naskočiť modré svetlo.
Po zapnutí počítača je ovládač modemu znovu potrebné vložiť do jadra.
Návod je odpisom z www.linuxsr.zaridi.to
odskúšané na Fedora 10,11; opensuse, mandriva 2009,2008
v mandrive sa to dá potom krásne graficky nastaviť a zdetekuje aj modem takže tam nevidím problém.
V ostatných distrách som mal problém ten že zakaždým bolo potrebné po odpojení modemu reboot-nuť systém, prihlásiť sa ako root vliezť do priečinka napr.:/USB_modem a potom príkaz insmod.... a až potom som sa pripojil