Opensuse nechce nabootovat
chcel by som vyskusat opensuse ale nechce nabootovat z cd. pri bootovani vyskoci par riadkov:
For realtek RTL8110S/8169S Gigabit Ethernet COntroller v1.01 (030820)
CLIENT MAC ADDR: 00 13 D3 62 08 54 GUID: FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFFFFFF
PXE-E53: No boot filename received
PXE_M0F: Exiting PXE ROM
Intel UNDI, PXE-2.0 (build 082)
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
toto nie je z mojho nb(nasiel som to na nete) ale ma to ten isty format.
v com je problem?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako mas nastaveny BIOS, nie nahodou na boot zo siete?
Skus nam povedat co vidis na tom vypalenom CD. Ta sprava co si opytal totizto zodpoveda pokusu o boot zo sietovej karty a nie z CD.
Vypni si boot-from-network, alebo podobne.
Nastav boot from cd/dvd
Malo by to ísť.
Tie nastavenie mám na mysli v BIOS-e
uz v poho nabootuje a zacne sa instalovat ale nevim ako na rodelenie disku. na c: mam vistu. z d: chcem oddelit cast pre suse a zbytok pouzivat obidvomi os. d: mam necelych 200gb a suse si odkroji 20gb na root, 2 gb na swap a 60gb na home. zbytok ostane d: s ntfs. co mau urobit aby sa mi voboc nevytvaral oddiel home a v podstane namiesto neho pouzival zbytok d:? v ubuntu som to tak mal. tiez sa chcem spytat ci staci 2gb swap bo v ubuntu som ho musel mat raz taky ako mam ram, cize v mojom pripade 6gb. budu stacit 2gb? cital som, ze do swapu sa uklada system pri hibernacii a ked nie je dost velky tak os padne.
dik za radu
Skus urobit to co si urobil v ubuntu, a skus napisat co to bolo. Riesenie tejto otazky sa zda nerealne aj mne uz len koli tomu ze /home musi byt na unix like OS ktory sa nedaj jednoducho pripojit do Win ako disk D:. Je to tym, ze s NTFS sa nedaju synchronizovat atributy aj ked je to technologicky mozne. Ale da sa to okabatit tak ze si ten disk pripojis niekam tak aby si ako uzivatel nan mohol dostat a kliknes na ikonku co je na ploche. To je ale nieco ine ako to co si sem napisal, teda pripojit NTFS disk do /home kde su domovske adresare uzivatelov.
>tiez sa chcem spytat ci staci 2gb swap bo v ubuntu som ho musel mat raz taky ako mam ram, cize v mojom pripade 6gb. budu stacit 2gb?
Ak mas 4G RAM, tak si mozes urobit swap aky chces. Potom sa ozvi ze ci sa Ti aj niekedy pouzil. To odporucanie ze swap = 2x RAM platilo v minulom tisicroci, kde si ho prosim Ta nasiel?
Inak, kedze si v Ubuntu oddelil flek z D:, tak sa uz nejednalo o D: ale o nove disky. Tym padom by si data na nich nevidel v pripojenom Dcku.
To je však už na tebe.,
Čo sa týka swap, je fajn vedieť, čo to máš za zostavu. Ale ak máš ten 1GB RAM, tak ani swap nemusíš mať.
A teraz look at the flame...