Mam potrebu schovat niekolko IP zariadeni ktore neidu nastavit aby sa neukazovali v sieti. Potrebujem dve siete no kedze siet je dost velka a kable prechadzaju aj cez priestory mimo nasho vlastnictva, novu siet budovat neide. Yamachi sa neda nahodit na niektore zo zariadeny siete ktoru chcem schovat. Preto sa chcem spytat ci je mozne fyzicky prevadzkovat dve siete na jednej fyzickej sieti simultanne, bez pouzitia virtualnych sieti. Nieco na sposob druhej karty bez DHCP ci DNS zo statickou adresou a inou branou ci maskou... (navela je mozne pouzit virtualnu kartu smerujucu na tu istu fyzicku ale to neni dolezite, mam krabicu zo starymi sietovkami.)
Opakujem znovu, ak pripojim a napriklad dve karty na jednu siet ( do dvoch slotov switchu, (pre siet sa budem zdat ako dva pocitace) Je mozne aby (eth2) pouzival ine nastavenie siete (nastavne manualne aby sa mi nehadaly DHCP servre) nez eth1 a koexistovali na jednom kabli (samozrejme pripojene k s switchu dvomi kablami).
pocitace 192.168.1.xxx
zariadenia co chces schovat: 192.168.2.xxx
Otazka bola ci by to tak fungovalo kedze teraz nemam pristup k styrom zariadeniam, nemozem to otestovat.
Btw, kolko kanalov mas pri koaxiale? teraz myslim pc siet nie kablovku.
dobrá práca, iba mám otázočku, kde by sa nasiel priamy odkaz na toto video, aby som si ho stiahol do PC ?
dík