problem s HW - vymena grafickej karty "zlikvidovala" PC
Dostal som darom starsiu graficku kartu, ide o Geforce4 mx. V sucasnosti ziadna slava, no kedysi to bola dobra vec. V praci chyba na jednom PC grafika, a tak som ju skusil pouzit.
Postupoval som nasledovne:
1) vytiahol som povodnu grafiku (S3, 8MB) a nahodil som "novu" (GF4MX 64MB)
2) zapol PC
3) zacal som sa cudovat
4) vymenil som znovu grafiku, dal som teda dovnutra S3. No stale nic.
PC sa s GF4MX nezapne (ziadny zvuk, ziadne pismenka, ziadne tocenie chladica atd), a ani po opetovnom vymeneni za S3 kartu. Prve, co ma napadlo, je problem so zdrojom. Ten bol len 230W, tak mi bolo jasne, ze to bude nim. Po tom, co som ho ale vymenil za funkcny 300W zdroj, sa nezmenilo vobec nic. Kde moze byt problem?
Dolezite udaje su este 2 veci: po zapojeni PC do prudu svieti zlta diodka na zakladnej doske. Po tom, co som nahodil kartu S3 a pustil, sa asi o centimeter potocil chladic na cpu a ostal stat. Nebol vtedy pusteny PC, len sa pripojil kabel.
Za akekolvek rady velmi pekne dakujem. Moze byt chybna zakladna doska? Alebo nejaky iny komponent?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skus vybrat grafiku kartu a nechaj pc bez grafiky. Zapni. Co sa stalo ?, roztocil sa na zdroji ventilator ? roztocil sa ventilator na CPU ? Zacal pipat PC speaker ? Ak ano ako pipal ?
skusim pustit bez grafiky, diky za typ
moze to byt inak problem pri zmene grafiky agp 1x za agp 2x ci agp 4x? da sa zistit, co za agp ma ta nova grafika? geforce 4 mx440 se 64MB
ak by ale niekto mal, nieco typu riva tnt vanta alebo podobne prehistoricke cudo, tak by som odkupil
Nevylučujem ani dosku a jej chybu. Mal si ruky "odelektrizované?" Statická enegria zničila už nejeden počítač.
nepipalo vsak nic
a ako dopadlo to poodpajanie zariadeni a postupne spustanie?