Aky os na pomalsi PC?

Sekcia: Ostatné 13.08.2005 | 18:08
- ScoRpio -   Návštevník
Ahojte , mam doma slabsi PC P3 800Mhz 64MB ram, GF 4 . 20GB HDD, original tam bol MS Win Me..po neustalej praci cca mesiac v kuse non - stop prace - word - exel - nejaka to grafika pocuvanie popri tom mp3 ... sa system nehorazne zrutil ... najprv to cele zamrzlo a jedine co fungovalo bol "reset" a po nom modra obrazovka s hlaskou bod bezpecnosti .. a jedina vec ktora sla je reset a nic viac.. hodil som sem XP lebo chcem mat stabilný system ale ta rychlost na tomto PC.. Na stroji sa zvecsa kancelarsky pracuje su nan pripojene tlaciarne a scaner.. od HP , tak mi poradte nejaky stabilny system ktory nema problem s pridavanim hardwarom a rychlou aj klikacou konfiguracio [rozmyslal som nad Deskop BSD ]
    • Re: Aky os na pomalsi PC? 13.08.2005 | 17:38
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      na podobnej masine (950 mhz duron, 64 mb, riva tnt2, 10 gb hdd) som v pohode prevadzkoval niekolko linuxovych distribucii (aj klikacich): fedora, mandrake, debian, aurox, slackware a aj freebsd. vsetko behalo v pohode, stabilne, len openoffice dlhsie startoval, koffice nabehaval skor.
    • Re: Aky os na pomalsi PC? 13.08.2005 | 17:39
      tomit   Návštevník
      Skus si nejake live distro. Napr. saxana.cz , pclinux alebo knoppix. Najlepsia by bola asi saxana ale neviem ako ti spozna zelezo.
    • Re: Aky os na pomalsi PC? 13.08.2005 | 17:54
      Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
      Gentoo rulezz :-), alebo SuSE, alebo este aj FC moze byt :-). Ja mam HP PSC 1215 a f pohode mi ide skener aj tlac.
      Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
    • Re: Aky os na pomalsi PC? 13.08.2005 | 18:08
      peter golis   Návštevník
      ahoj, v prvom rade odporucim prikupit nejaku RAM pretoze 64MB ram je zufale malo na akykolvek moderny operacny system. co sa tyka procesoru, tak P3 800Mhz je uplne v pohode. ak sa jedna o P3 a nie celeron. ten ma trosku nizsi vykon, ale bezny uzivatel si to ajtak nevsimne. k disku - 20Gb je ok, pokial tam nebudes skladovat filmoteku. ale vhodne je overit si podporu dma. obcas sa stane ze ju distribucia sama nezapn. ale to je skor vynimka ako pravidlo. grafika - ok, len k plnemu vykonu je treba nainstalovat ovladace od vyrobcu. takze ak prikupis nejaku pamet, tak si tam nozes dat hociaku distribuciu. moze byt aj z bazara, ak bude pasovat a overis ju cez memtest. ak tam pamet nedas, tak to bude sekat. ak si to vyladis, tak budes mat uplne v pohode stroj. ja bezim na pIII450, 64+128ram, grafika mx400 a disky okolo 10G aktivne. a som spokojny.