sekanie avi v poslednej dobe ,Ubuntu Jaunty
V poslednej dobe sa mi pri pozereni avi suborov z hdd stava,ze obraz napr. na 0.5-1s zamrzne.Stava sa to asi kazdych 5-10 min pri pozerani filmu.V prehravaci totem len sekne a potom ide dalej, ale vo vlc este 10s je rozkockovany obraz,co je velmi rusive.Nemohli to sposobit nejake zmeny v x alebo ffmpeg?Mam ubuntu 9.04 32bit,Ati Radeon X1200.Nepouzivam ovladace od ATI.GUI GNOME.
Budem vdacny za rychle reakcie,kedze na pozeranie filmov musim pouzivat windows.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
glxgears do terminalu - a minutku na to nesahaj
1716 frames in 5.0 seconds = 343.132 FPS
1668 frames in 5.0 seconds = 332.979 FPS
1711 frames in 5.0 seconds = 342.033 FPS
1711 frames in 5.0 seconds = 342.112 FPS
1582 frames in 5.0 seconds = 316.358 FPS
1713 frames in 5.0 seconds = 342.508 FPS
1721 frames in 5.0 seconds = 344.131 FPS
1713 frames in 5.0 seconds = 342.520 FPS
Zaujmave kedysi mi to slo ovela vyse. opakujem nepouzivam ovladace od ATI
A zase posledne ati ovladace na moju grafiku boli pre ubuntu 8.04.
9.04 ma uz novsie x-ka,takze ani ten ovladac...
uz skoro rok bezim bez nich a nemal som ziadny problem s grafikou,pokial neratam 3D.
ale to nepouzivam,nehram ziadne hry...
a ta grafike nieje zas az tak stara ked na widlach taha farcry(sice ledva,ale.)
totem to este robi stale, ale nove vlc uz nie.Tzn. ze chyba je niekde v ubuntu, kedze vlc ma vlastne kodeky.
vlc 0.99 som instaloval z ubuntu repozitarov,takze to sa vysvetluje.
Toto je moja teoria, takze opravte ma ak sa mylim.
navod na instalaciu vlc 1.02 pre jaunty:
sudo sh -c "echo 'deb http://ppa.launchpad.net/c-korn/vlc/ubuntu jaunty main' >> /etc/apt/sources.list"
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 7613768D
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc
pre 8.04 dopisete hardy namiesto jaunty a pre 8.10 intrepid.
Zdrojaky som narychlo nenasiel,kedze sa stale pomahlam.
treba nainstalovat vsetko.ked nenainstalujete vlc-plugin-esd alebo mozilla-plugin-vlc, tak vam vlc nepojde spustit.
aspon mne neslo.Je zaujmave co to ma spolocne s mozilla-plugin-vlc :D Toto si rad necham vysvetlit.
http://download.videolan.org/pub/videolan/vlc/1.0.2/vlc-1.0.2.tar.bz2
./configure
make
make install
poradi mi niekto?
fglrxinfo
pretoze narobili viac sarapaty ako uzitku:D
A doteras mi s obrazom nerhalo.
loki@loki-laptop:~$ fglrxinfo
Program 'fglrxinfo' nie je momentálne nainštalovaný. Môžete ho nainštalovať zadaním:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
bash: fglrxinfo: príkaz nenájdený
loki@loki-laptop:~$
mam dualboot s wxpp, tam s tym nie je problem.takze chybu grafiky vypustam.sice je to posledne co by som chcel, ale aj to ma napadlo.skusil by som este nejake option do xorg.conf,ci by mi to nepomohlo. mam tam len jeden option a to je XAANoOffscreenPixmaps.ked tento zaznam odstranim,nevidim ziadny rozdiel.
ati
aradeon
je jediny rozdiel. Ovladacati
je len obalkou nad opensource ovladace pre grafiky od ati, ako suradeon
,mach32
,mach64
, ...Ovladac
radeon
ma vela parametrov a stoji za to ich vyskusat, rovnako ako vela krat stoji za zvazenie pouzit vyvojarsku verziu (testing alebo development) danej distribucie. V nej su novsie verzie programov a ovladacov a myslim si ze o ne Ti ide, a nielen pri tejto grafike. Parametre pre ovladac radeon si mozes pozriet prikazomman radeon
a vseobecne parametre su zas dostupne prikazomman xorg.conf
.Inak pises o sekani ri prehravani. Prehravas tie filmy z HDD alebo z DVD, mas disky a mechaniku pripojene na SATA alebo PATA/IDE, skusil si to s vypnutymi 3d efektami a skusil si aj iny graficky vystup v prehravaci?
Skus
mplayer -vo xv folm.avi
, v terminali. Namiestoxv
(X Video extension), mozes skusit aj iny vystup, ich zoznam uvidis vo vystupe prikazumplayer -vo help
. Full screen sa aktivuje klavesouf
a ukonci sa klavesouq
, sipkami sa pretaca. Rozumne bude aj pozriet do logu z xwindows, je v/var/log
ako suborX.?.log
.