P2P internet conection
Pripojenie do internetu mám funkčné. Spustím Skype a idem sa log - následne hláška :
"P2P connet failed. Please check your internet connection."
Pozeral som Systém - Správa - Network, ale na nič som neprišiel .
Ako a kde povolím pripojenie pre P2P / Skype / ?
ďakujem za odpoveď
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
skus odpovedat na tieto otazky, a mozno ti niekto skusenejsi pomoze.
system: Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition
firewall: nemám nainštalovaný
pripojenie: Orange internet, modem Orange Flybox (Huawei E960)
Je to skype verzia pre MID pracujuce na linuxe (napr. Nokia N770, N8xx, N900) ale funguje aj na obycajnych PC. Je vhodna aj pre netbook s linuxom.
tou N770 si nie som uplne isty, ale novsie tablety su urcite podporovane (aj z oficialnej stranky)
http://www.skype.com/intl/en/download/skype/nokia/downloading/
Tablet Nokia N770 ma CPU ARM na ktorom nespustis kod pre Intel x86 inak ako cez emulator. A ten tablet nema dostatocny vykon na spustenie OS v emulacii, na to ma slabe CPU, malo RAM a pomaly slot na MMC kartu (pre swap). Je mi srdecne jedno ci tuto informaciu skype zamerne zamlcalo nakolko skype predava svoje VoIP telefony s linuxovym firmware na HW platforme ARM. Myslim ze toto hovori za vsetko:
:~/Downloads$ file skype-3.0.0.93/skype* skype-3.0.0.93/lib*|grep ELF
skype-3.0.0.93/skype.bin: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.4.1, stripped
skype-3.0.0.93/libQtCore.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
skype-3.0.0.93/libQtGui.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
skype-3.0.0.93/libQtNetwork.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
:~/Downloads$
Ale rad si pozriem ako mi spustis ten balik na tom tablete. Kedy sa stretneme?
Smola, N770 nie je N800/N810 a pojem MID je znacne zavadzajuci.
Dakedy davnejsie som browsoval o tom na googli. Jediny link co mam ulozeny - zo skype fora:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=43565&view=findpost&p=504361
Ale ako vidim tie kniznice hovoria za vsetko.
Mimochodom, presne toto je jeden z dovodov preco nemam rad skype a ma dosah aj na to preco skype nepouzivam.
Máš linux distro? - Máš ubuntu takže Áno.
Štandardné jadro? Ak Áno.
Takže máš iptables aj pre IPv4 aj IPv6. Pričom iptables sa stará o pravidlá sieťovej komunikácie ( čítaj linux je zo základu sieťový operačný systém).
Takže prosím píš, že máš de-aktivovaný firewál !! t.j. nemáš nastavené žiadne pravidlá pre sieťovú prevádzku.