Joomla! chmod
na servery som si nainštaloval Joomlu. Mám s tým ale malý problém. Vždy keď si chcem nainštalovať plugin,modul jazyk alebo šablónu tak musím ručne vytvárať a kopírovať všetky tie adresáre. Vždy mi hlási že ten a ten súbor/adresár je nezapisovateľný. Musím na všetko nastaviť chmod 777 aby sa tam dalo zapisovať čo ale nie je dobré nastavenie pretože tam si potom bude môcť zapisovať ktokoľvek. Skúšal som chmod 755 ale pri tom hlási tú istú chybu (že nemôže zapisovať). Neviem kde je chyba a ako to správne nastaviť lebo sa mi to nepodarilo vygooglovať a ani kamaráti mi nevedeli pomôcť. Ak by niekto z vás vedel že kde je problém a poradil my tak by som mu bol veľmi vďačný.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
PS.: Uz mas ten server na internete?
Inak, dozvediet sa o tom mohli ludia ktory su tiez na danom hostingu. Mimochodom, oni Ti to mohli priamo zmenit, a bez namahy. Google na to nie je potrebne. Ozaj, ake vysetrovanie si podnikol ked vylucujes moznost len na zaklade "neexistujucich dokazov"? Pripominas mi jedneho znameho ktory tvrdil "Co si nepametam, to sa nestalo".
Takze, ak tam mas pristup na shell, tak sa pozri pod kym bezi apache:
ps -ef | grep -i -e apache -e http
Pokiaľ si joomla vyzaduje 777 a nefunguje 775, treba ho tam dať. Ak aktualizujete nainštalované komponenty včas, to riešiť nemusíte.
P.S. Ak už budete davat 777, davate na priecinok nie na vsetko v priecinku :) .