Otvorený list podpredsedovi vlády Slovenskej republiky Dušanovi Čaplovičovi
S hrôzou som si prečítal v tlači Váš úmysel postaviť nové byty pre našu menšinu -Rómov z východu republiky. Iba pre nich! Všetko za neuveriteľnú sumu 200 miliónov EUR /cca 6 miliárd Sk/.
Hrôza ma premkla preto, lebo som si uvedomil, že ste zabudli na inú viac ohrozenú menšinu. Neustále tak robia a robili aj Vaši predchodcovia. Nebudem Vás napínať. Upozorňujem na menšinu -stredoškolsky a vysokoškolsky vzdelaných mladých ľudí. Cestujú za prácou do väčších miest .Tvrdo pracujú. Žijú v podnájmoch bez perspektívy na vlastný byt a vlastnú rodinu. Áno, sú aj odvážni, ktorí si kúpili byt na úver, ale splácať ho budú 30 rokov s nehoráznymi úrokmi! A už teraz sa s obavami pozerajú do budúcnosti.
Väčšina týchto inteligentných mladých ľudí by uvítala Vašu pomoc z fondov EU/alebo z iných zdrojov/ pre pomoc menšinám . Napríklad formou bezúročnej pôžičky alebo priamo finančnou dotáciou na stavbu domu, bytu. Investovať do vzdelaných ľudí sa tisíckrát vráti tejto spoločnosti. Títo vzdelaní mladí ľudia, ktorých nazývam ohrozenou menšinou by boli vďační aj za "nízkoštandartné" jednoizbové byty postavené v blízkom okolí Bratislavy(doplňujem: nie len v okolí BA, ale aj iných mest Slovenska).
Urobte prvé kroky týmto smerom, a nasmerujte finančnú pomoc z fondov EU tam ,kde to má zmysel. Buďte odvážny! Nepodľahnite tlaku eurofilných sociálnych demagógov, ktorí kvôli politickým ambíciám a blížiacim sa voľbám zabúdajú odkiaľ vyšli a presadzujú prílišnú tolerantnosť k netolerantným a nevďačným.Vzdelaní mladí ľudia sú budúcnosťou tejto krajiny!
S úctou Ing.Štefan Poliačik.
inak myslim, ze tato politicka tema by sa viac hodila na osobny blog ako na linuxovy server.
V tomto state za tejto vlady pomoze len jedno: obciansky nepokoj v masovej podobe, to uz sa nebude dat ignorovat a ako vieme tejto vlade ide len o marketing, potrebuju vyzerat ako zachrancovia naroda. Ked sa protii nim postavi masa ludi nemaju sancu sa tomu nevenovat.
Ak sa niekomu moj prispevok nepaci tak ho zmazte, je to na vas.
narozdiel oproti hzds sa smer netrha na male kusky. Vsak naco by sa aj hadali medzi sebou, ked su veselo pri korytku?
Slubovat mozu, ale ludia sa z toho nenajedia a tak ma smer poslednu sancu este raz vyhrat volby. Obnovu zdecimovanej krajiny po tejto vlade zaplatime bohuzial vsetci.
ps: nechcem rozduchávať oheň, ktorí sa tu vytvára, ale borgcube (myslím že ty si hneď reagoval :"cigani budu parazitovat aj nadalej"), ĎAKUJEM....
Postavenim domov sa problem neskonci, ale zacne! A to hovorim bez rasistickeho podtonu!
ja si myslím, že vzdelanie a vytváranie pracovných príležitostí pre mladých (slovenskú inteligenciu) je v štáte prednejšie ako stavanie nových chalúp, vopred určených na zdevastovanie.
A ako to súvisí s Linuxom a open-source technológiami ?
.....................
No tak, že nám mladí a šikovní, so zápalom v srdci voči OSS a Linuxu odídu preč, ale zostanene nám poklad v podobe mnohonásobných LUNÍKOV xx.
re: ---
Postavenim domov sa problem neskonci, ale zacne! Romovia VZDY boli braní ako odpad. Vzdy sa odsudzovali. Vzdy boli z prace (ak aj bola) uprednostnovany iny prave pred tymito. A bolo jedno, ze ten ROM mal snahu robit, chcel robit, ci chce robit. Je mnoho romov, ktory maju velky zaujem o pracu. Bohuzial kazdy vydi len tych, ktory robia humbuk. Ak mam zratat tie "prusery", ktore porobili ludia od vlad, fetaci od petrzky, riaditelia skol, mafiani, ti ktori znasilnuju ci ti, ktory nechavaju novonarodene deti v lesoch (TN,BB,..), ci ti, ktory davaju SLUSNYM ludom pracu za minimalnu mzdu, (od hajzlopucjarov, cez upratovacky...) a blaaaaaaaa blaaaaaaaa....Ved mi chcete povedat, ze tie miliardy v kuse od statu co sli na USA kdesi do garaze zobrazi romovia? A chcete mi povedat, ze TOTO VSETKO co sa tu pise, ochrani slovensko pred pandemiou, pred krizou, daju mi pracu, (este ze ju romovia nemaju, ze? :-D) ,,,Ludia, sa uvedomte, toto je tema, kde jeden zakrici, dalsi sa prida, treti oponuje (ja), a takto to pojde dalej. Nema slusny clovek viac veci na riesenie?
Nevravim, ze co ja viem kto je chybny, ze ten je zly a ten je dobry..jasne ze cigani z vychodu su hajtraci a som rad, ze mnoho romov sa vydalo inou cestou, aj ked NIEJE vnimana. ale fakt ma tieto SRACKY nezaujimaju, pretoze ma zaujima, aby som uzivil svoju zenu, svoje dieta, mal pracu . A keď VY máte čas na to, aby ste riešily takéto kraviny, na fóre, ktoré má slúžiť pre užívateľov a nováčikov, tak prosím. Rád by som aj ja mal toľko času, a miliony v penazenke...
S pozdravom...
dodoedo asi ta spolu s borgcubom strkam do blacklistu.
nie eurofilny socialny demagogovania ale extremne nazory robia z ludi koko.ov. neexistuje nic take ako 200 mil. eur na nejake vymyslene byty pre romov. je velmi jednoduche v case volieb zahrat na strunu ludom ktori maju o romoch nie prave lichotive predstavy, ktore samozrejme vybudovala u vacsiny z nich mienka prezentovana v mediach. verim tomu ze na linuxos uz taketo temy nezabludia, svoje nazory si mozete ist prezentovat na mnozstvo portalov. vascinu z vas mam za inteligentnych ludi, tak si to neposerte.
Vymazte temu, zakazte pristup dodoedovi. To co je toto za forum???????????
Ked ma problem s Romami, jeho vec. Poznam vela tych to pracuju. Ale toto a TU? Fakt to tu upada! Pekna politicka hra nasho inziniera je horsia sta ludia na vychode. To je nechutnost! Kym sa to tu nevymaze tak sem nepridem. Ak ked len citavam a nepridavam ziadny prispevok. Hnus a odpor!!!!!!!!!!!
Chatpall, som rad ze niekto ma aj ine nazory a suhlasim.
Toto Fórum je o takých ľuďoch, ako si Ty.
;-)
Ak si prečítaš po sebe, čo si napísal, tak s tvojou inteligenciou prídeš na to, kto tu šíri nezmysly a nenávisť. Odkiaľ si zobral (ty a tebe geneticky podobní) to presvedčenie, že pisateľ otvoreného dopisu a dodoedo sú jedná a tá istá osoba.
Pre úplnosť uvádzam, že môj názor som vyjadril vyššie a dodávam, že téma rozvoja a podpory talentovaných mladých ľudí aj za cenu potlačenia stavania domov určených na zničenie, nemá nič spoločné s voľbami, ale s IQ celého národa.
;-)
ziadnych 200 mil. eur urcenych na stavbu domov pre ciganov neexistuje. existuju vsak 200 mil eur urcenych na rozvoj VUC, ale cez projekty! ktore nikdo vo VUC nevie napisat, lebo to obnasa urcitu sikovnost a prehlad, taky ludia vo VUC chybaju. druha vec ak places nad nejakou podporou mladych ludi, tak napriklad nasu hypoteku (s manzelkou) podporuje stat jednym percentom, co je dostatocna podpora, tak isto sa daju ziskat ine moznosti podpory zo strany statu (pred nedavnom som to vsetko absolvoval, mam prehlad). zo strany vedy a vyskumu sa tiez nemozem stazovat (som talentovany a mlady?), kedze v tomto obore robim, viacej penazi treba ludom ktori nic nerobia iba dokazu otvarat hubu, ale ubezpecujem ta ze keby mali aj viacej penazi tak budu kricat o dalsie, lebo vsetko co kedy dostali do ruk tak rozkradli a preflakali (nerozpravam o ciganoch).
ano siris nenavist, dokonca ten mail ktory si tu uverejnil sa da klasifikovat ako poplasna sprava, ale je to predsa Caplovic, pan podpredseda si asi zabudol precitat na co tie peniaze v skutocnosti moze dovolit pouzit a hlavne kto si ich moze dovolit pouzit. je to demagogia ako vsetko od tohoto pana.
Píšete nadávky, zlobu, urážky a to všetko v posmešnom obale vašich hlúpostí. Je mi vás tak trochu aj ľúto ale nie preto, že by som sa chcel vyvyšovať tuná, iba vidím, že nemáte skúsenosti.
Kľudne mi tu nadávajte, všetko je relatívne a raz to pochopíte.
a Ty si si už tiež niečo odniesol z tohoto fóra ako skúsenosť, veď Ty vieš ... a BTW, nebolo to pre mňa také ľahké (dôvody ti neprezradím) nechať to tak búrlivo vyšumieť, ale veril som mojej skúsenosti, že ti to aspoň trochu prospeje. Za skúsenosť zaplatíš ale vždy tým najkrajším, svojou mladosťou. a dosť, lebo sa rozplačem a ponúknem svoje dividendy nejakému nezamestnanému invalidnému Rómovi.
;-)
Už starí alchimisti hovorievali, že "čo je hore je aj dole" čo prenesene znamená, že "všetko so všetkým súvisí" a skúmanie toho AKO? je nekonečný proces. Takže povedať, že niečo s niečim nesúvisí je nekorektné.
Ad list)
Celý ten otvorený list ma zaujal nádhernou myšlienkou "ohrozeného druhu bielych intelektuálov", ktorí sa ocitajú na okraji spoločnosti - vyjadrené ich finančným príjmom a uznaním. Je medzi nimi množstvo schopných ľudí, ktorí by pri správnej a spravodlivej pomoci sociálneho typu, mohli a mali presadzovať napríklad aj myšlienky FOSS. Krízové časy doľahli na všetkých, tak prečo by jedni mali dostávať a tí druhí, keď sa ozvú, že aj oni chcú, tak ......???
:-(
Myslíš si, že tých ľudí, schopných presadzovať svoje myšlienky, starať sa o rodinu a žiť život platný podla ústavy, odvádzať dane, nie je medzi rómami dosť? Je pravda, že osobne neuznávam život ľudí v chatrčiach, či osadách, ale na slovensku je dosť rómov a "miešaných", ktorí si žijú svojím životom práve tak, ba lepšie ako iní. To že sa cítiš ohrozený ako "biely" je tvoj problém. Odkedy sa ráta rok, tak je rok 2009 a uvedom sa, že nie si tak čistý "biely" ako si myslíš. Je tu spomenutých mnoho názorov, ktoré odsúdzujú neprispôsobivosť, ale poznamenávajú, že ľudia predsalen nie sú rovnaký. Ako sú zlý rómovia, sú aj "biely". Ako sú zlý černosi, tak aj aziati. Ako sú zlí bohatý, tak dobrí sú ak bezdomovci, ktorích veľká časť je biela. Biely vôbec nie sú ohrozený. Ohrozené sú menšiny, ktoré z akéhokoľvek dôvodu nedokázali vyštudovať školu (vrátane "bielych") a preto sa ku nim netreba správať ako kusu hovna. Niekto proste tie kanály kopať musí. Určite aj sem na fórum chodia nezamestnaný, nevyštudovaný či rómovia. A sám by si bol prekvapený, koľko ich je. Bohužial, veľa sa ich neprizná, pretože na Slovensku panuje nenavisť všeobecne proti menšinám od Madarov, cez romov. Ja som s tým problém nemal, pretože mám svoje ciele. Bohužial to že mladí si nedokážu zaplatiť nájom a poplatky za el a plyn, nie je chyba romov ani iných, ale chyba vládnej 3-ky. Predsa romovia nemaju šancu zvýšiť minimálne mzdy, dať mladím pôžičky ktoré skutočne budú výhodne, aj keď súhlasím, že keby svojou hlavou rozmýšlali tak by štát práve oni dostali zo "sračiek". Ale to znovu niekedy nebýva ich chyba, ako chyba tých, ktorí sú prosení o žiadosť o prácu. Osobna skúsenosť. A k poslednému. Niekde si spomenul invalidných rómov. Skôr ma uráža, keďže mám mnoho...vlastne všetkých "bielych" kamarátov, a je medzi nimi invalid, že či je rom alebo nie, tak invalidita by sa nemala brať do úsť v zlom. Aj sem na fórum chodí niekto kto má problém, a by si sa čudoval, kto to je. Niekto sa taký narodí, niekomu sa to stane v práci (zrovna ten kamarát). No ak si to nemyslel tak zle, ako je to písané, tak ti nič nechcem vykričať.
Ak som určitým spôsobom urazil, ospravedlnujem sa.
Nikto ma tu neurazil, lebo jednak som vždy očakával akúkoľvek negatívnu reakciu, keď píšem do Fóra
a jednak nadávky a hrubosť beriem už ako slovenskú realitu. Veď je to niečo podobné ako: Môže opitý na záchytke uraziť ošetrujúceho lekára ?
Korekcie:
Cit.
"To že sa cítiš ohrozený ako "biely" je tvoj problém."
Nie, necítim sa ohrozený.
"Odkedy sa ráta rok, tak je rok 2009 a uvedom sa, že nie si tak čistý "biely" ako si myslíš. "
Ja sa necítim čistý "biely", a necítim sa ani ako Róm alebo Albánec.
"Ohrozené sú menšiny, ktoré z akéhokoľvek dôvodu nedokázali vyštudovať školu (vrátane "bielych") a preto sa ku nim netreba správať ako kusu hovna."
Nie, uverejnením toho listu sa tu nikdo k nikomu nespráva ako ku kusu hovna.
politika a presadzovanie svojich nazorov ohladom tak citlivej temy ako su napriklad mensiny vsak rozhodne sem nepatria. Toto je lepsie davat naozaj na sukromny blog. Dufam, ze mi rozumies.
A teraz priama otazka - myslis, ze bol dobry napad dat tuto temu na linuxos? Jednoduchu odpoved ANO/NIE poprosim...
Je mi úplne jedno, aká reakcia bude na list, ktorý sa mi tak páčil, že som ho uverejnil v plnom znení.
Stačí ? - Nerieš !
to ako keby som sa ja rozhodoval ci si dam zajtra na ranajky chlieb s maslom alebo prazenicu a dal by som to na linuxovu stranku. A este by mi to bolo totalne jedno. To by bola totalna hovadina, uplny nonsens - no pre teba uplne bezna vec. prepac dodoedo, ale myslim ze zachadzas stale do vacsich hluposti. Ak to chces uzavriet, tak skus dat nejaky normalny koniec tejto temy. Dufam, ze to zvladnes. Alebo skor som si isty ze to zvladnes - len neviem, ci to ty nejako ukoncit chces.
Celý ten otvorený list ma zaujal nádhernou myšlienkou "ohrozeného druhu bielych intelektuálov" hovori o tvojom vyjadreni ze sa necitis byt ohrozeny. a este dodoedo
Nie, uverejnením toho listu sa tu nikdo k nikomu nespráva ako ku kusu hovna. ale pises opak. ako tu ponúknem svoje dividendy nejakému nezamestnanému invalidnému Rómovi. a tymto si to zabil uplne raz to pochopíte. ale my niesme blbci. Preco by tvoj nazor mal byt TEN? praveze nie.
Inak nemyslim ze tato tema je tu vhodna (ako povatsina si uzna ) problem by sa dal zadefinat skor ako socialny a nie etnicky ....ale dost
no ak nema nikto nic k tej mandrive tak lucim sa ... 88 :D
si trochu offtopic v tomto threade :)
2. dodoedo je blbec ktory ma ocividne problem
3. vymazete to, alebo co? Admini vyjadrite sa, alebo to tu radi takto podporujete?
Martin sa vam snazi vysvetlit, ze to sem nepatri. A viacery tu suhlasia.
ja viem, thread je thread a forum je forum, ale ked..tak si zalozim novu temu o chvilku na temu ....
Vyhlasujem otvoreny bojkot voci tomuto individuu. Kto suhlasi pridajte prispevok, lebo je to uz nenormalne toto!
Chcem ist na Linuxove forum a nie pozerat sa na tieto temy, kde je admin AROGANTNY!
BOJKOT - STOP AROGANCIE DODOEDA!
ak ale chce niekto stranku bez dodoeda, tak je treba dako nahradit to co on robi napriklad so spravickami. pise ich vela a vdaka tomu to tu zije. ak by zacalo vazne pisat viac ludi, tak by sa toho vela zmenilo. ja napriklad som tiez kedysi pisaval no uplne som sa na to vykaslal. no mozno sa vratim... :)
Nevie nik o nejakom inom portali? Mna to tu fakt nebavi.
BOJKOT - STOP AROGANCIE DODOEDA!
dodoedo ako spravca ano - a zaroven nech je spravcov viac
viac ludi nech pomaha so spravickami (aj ja napriklad by som s mal cinit)
tuto konkretnu temu vymazat. neostanu teda ani urazky ci rozne nepekne vyrazy
btw borg, ty by si podla mna aj mohol byt jednym zo spravcov :)
aj ked s tymto listom totalne suhlasim, mozem ti otvorene povedat, ze ty si asi ten najvacsi a najtrapnejsi chudak, co som kedy na tomto, ale zrejme aj inych forach videl. to si fakt nevies najst nejake politicke forum, ale prezentovat politiku a antipoliticke postoje na svojej vlastnej stranke?
toto sem fakt nepatri, aj keby to bola stokrat pravda, akoze aj je.
A za dalsie, jediny, kto si zasluzi miesto admina ale vsetci ho ignoruju su wlasaty a TommyAngelo. Jeden kvoli znalostiam a prehladu a druhy kvoli tomu ze vie spravovat forum, dorobit ho a doprogramovat.
ak je niekomu jedno, začo platí dane a kam tie peniaze idú, tak v poriadku, je to jeho rozhodnutie.... ak to niekomu nie je jedno, treba niečo robiť, aj keď neverím, že sa niečo robiť dá....ja osobne som podobné otázky riešil a riešim doteraz.
vyriešil som to radikálne....neplatím dane, nesúhlasím s politikou a žijem v holandsku a je mi z toho smutno.....
Na rozdiel od inych userov ja s autorom plne suhlasím