Gigabyte Ubuntu Desktop
kjournald starting. Commit 5 seconds
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode
a potom, po nejakom case vypise toto:
BusyBox v1.10.2(Ubuntu.....) build-in shell (ash)
(initramfs)
Poradte prosim.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Sranda je to ze Slax linux mi nabehne, ale ubuntu nie.
Aky problem tam moze mat s ext3????
To CD bolo overene ze ci sa dobre stiahlo a napalilo? A mas dost RAM?
Totito, neprekrocil si initrd, preto ten busybox.
initrd sa startuje hned na zaciatku, takze to bude v tom initrd si myslim, ale neviem aky problem ma s ext3-fs. Tam sa to zasekne a vyskoci Busybox.
skusal som aj ubuntu 8.10, ta to nejak zvladla s tym ext3-fs, ale pri nabehnuti X to proste padlo a komp sa restartoval a to bolo vsetko.
Ked si ho instaloval na tomto stroji, pouzil si opticku mechaniku z toho notebooka? Typnem si, ze to CD bolo vypalovane ryhlostou nevhodnou na tak staru mechaniku. Pri startovacom CD musi vyt precitatelne na prvy krat, bez opakovani.
Takze, vravis ze Ti ten Linux pri starte nevypisal nic ine. To by si mal potom nejaky zvlastny Linux, taky tichucky. Mozno najtichsi na svete.
PS.: a napis to prisim Ta cele, dobre? Obcas pomaha aj vypnut splash.
Nepochybujem o kvalitach PCLinuxOS, ale Ubuntu ma urcite lepsiu podporu zo strany vyvojarov, vela navodov, for...
A on riesi iny problem, nie zmenu distribucie.
Odporucil by som cistiace CD, popripade vypalenie daneho ISO pri nizsej rychlosti (ako uz bolo vel akrat povedane) a tak isto aj pozriet ostatne spravy ktore to vypisovalo.
To varovanie ohladne "este" neskontrolovaneho suboroveho systemu v initrd je normalne, este som nevidel jediny initrd ktory by mal skontrolovany suborovy system. Ten sa obvykle vytbori (cpio alebo tar, popripade rovno FS ext3), zabali a tak sa posle pri starte jadru. Kontrolovat na nom nie je co.
Na Dosku Gigabyte GA-MA74GM-S2H treba instalovat Ubuntu Alternate cd.
:D