Zdravim. Mam rocny PC a uz mam mensi problem. Od vcera mi robi pri zapinani problemy. Ked ho zapnem (nerobi to vzdy), tak sa rozbehnu ventilatory, HDD atd. no niekedy sa PC okamzite vypne. Niekedy to spravi raz, inokedy vobec a niekedy par krat po sebe. Stane sa to sem tam aj vtedy, ak dam PC restartovat - vypne sa hned ked PC zacne odznova nabiehat. Ked sa to nestane pri starte, tak potom uz bezi vsetko ako ma. Robi to vzdy bezprostredne po starte. Ventilatory a teplota komponentov su OK. Zda sa mi, ako keby bol problem v zdroji, alebo v samotnom vypinaci. Co to moze byt podla Vas? PC je v zaruke. Dakujem
sudo apt-get remove windows
Ale ak sa samovoľne nevypína aj po nabotovaní, asi problém nebude priamo zdroj
pozri /var/log/
ak nemate podpetie v elektrickej sieti, tak moze byt ten zdroj poddimenzovany a nemusi dodat dostatok eletriky ked sa roztacaju vsetky motorceky. Pri posudzovani reklamacie to mozu overit.
PS.: neblikaju vam ziarovky?
ked ti (pre testovacie ucely viackrat) spusteny CD live system ide v poriadku, tak bude asi problem so systemom na HDDdisku. vidis to? uz sa ti zuzil okruh moznych problemov ... zo systemom a na HDD....preco nie na CD? ... a z tejto informacie sa mozes dozvediet este viac, ked len trosku porozmyslas ...mas tolko moznosti ... zacni tymi najjednoduchsimi ... a mne sa nechce formulovat dalsie vety ...
zeleny bocian
Ked mi to PC vypina pred zavedenim Grubu tak to asi nema nic spolocne s operacnym systemom ... bios by mal natiahnut do memory kod zavadzaca - moznoze ho bios niekedy nevie najst, napr.
v logoch nebude ze "problem nabootovat", ale mozes sa v nich popozerat, ci nemas nejake errory alebo warningy, ktore by mohli suvisiet
ako mas nastavene bootovanie, kolko mas diskov v pc, mas pripojene nejake dalsie zariadenia (usb,scsi) ...?