long range communication
Jednu skoro vyhovojucu technologiu poznam: WiFi (2.4GHz 11n). Problém je v tom ze ma mizerny dosah. Zislo by sa nieco s dosahom 5km.
Ak nieco poznate, dajde vediet prosim. Kludne moze byt aj nejaky navod na 10W ilegalnu radiostanicu, hocico.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Kde to chces prevadzkovat ked sa nebranis 10W vysielacu, v Texase alebo v zapadnom teritoriu Australie?
K tej 10W stanici: Som si vedomy isteho nesuladu so zakonom ;) . Ale uz vazne nemam inu moznost asi. Viem iba o 'Xbee' .. to sa s extenderom da pohnat az na 40km. Ale 400€ vazne nemam. 50€ by sa este naslo.
Mimochodom, ak nemas 400Eur na technologiu, tak ako chces v reale kodovat ten obraz ? Zaujal ma limit rychlosti pri rozliseni, asi to bude zohladnene v deka Herzoh.
PS.: GPRS a edge Ti uz druhy krat odporucan nebudem.
S UAV ak niekedy bude, to je horsie, tam budem muset kupit comp napr. od Gumstix alebo podobne. A hoci 400€ mam, nemozem si ich dovolit vyhodit len za wireless modul.
Ano EDGE je vyborna vec.. rychle, velky dosah, atd... Ale nemienim byt s tym zavisli na operatorovi a este mu platit za to ze som si isiel za dom na kopec polietat s lietadielkom (asi tak to bude na zaciatku vyzerat).
minimálne 1 Mbit/s kvoli prenosu videa (640*480 stremu alebo mozno 720p ...
Ak zoverieme do úvahy inklináciu k minimálnej hranici a chceme aby to bolo pozerateľné, tak potrebuješ video modul ktorý o dosť prerastie tvoj cenový strop. Inak návodov ako sa dožiariť s WiFi aj s zosíkmi na tých 5 KM je dosť a v špecializovaných obvhodoch typu wifishop.sk Ti poradia. Otazkou je ako sa Ti zachová tamagoči keď mu zatieni skala, strom alebo niečo iné výȟľad na vysielač. Tých ilegálnych 10W či koľko si chcel bude asi dosť drasticky zasviňovať éter a voči tomu by som v kľude zakročil aj ja osobne. Dôsledky rušenia sa neoplatí rozoberať.
Dakujem za poradenie toho obchodu.
Inak, potom fukni niekam zabery. Aj ostatny sa asi radi pozru. A ja sa aspon dozviem co zvladne video modul za 50USD.
Btw. momentalne som v stadiu ked viem cez RS232 (USB prevodnik) pomocou PIC16F877A kontrolovat I/O vystupy, priadne vstupy (aj analog).
Naposledy som pisal kruhovy UART buffer (receive) v asm s XON/XOFF a uz niekolko tyzdnov som sa nepohol dalej, uvdime, na konci semestra sa najde cas. Toto potrva............
Aspon s LFS by som sa ale chcel pohrat tento vikend.