xterm iso8859-2
Mam taky zaujimavy problem donedavna mi neslo na xterme šľč a pod. aj ked som mal pritom zadefinovane v ~/.Xressources XTerm*font ako iso8859-2 .. a potom ked som ho zakomentoval tak zrazu mi xterm uz zobrazoval aj znaky šľč neviete mi poradit preco a ako to mam spravit aby to bolo normalne napisane a funkcne. Dakujem za kazdu radu :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
PS.: To s tym VT100, to Ti nahovoril aby si si od neho kupil nejaky software?
Ale ak chces radu odo mna, tak never ludom ktory vravia ze "toto sa neda". Teda never kamaratovi ktory Ti schvalne zatajil ze ta limitacia sa tykala niecoho ineho ako programu zvaneho xterm ktory si na to spravne pouzil.
PS.: pozdravuj ho a opytaj sa ho ze co s tym myslel.
PS: pozdravit ho mozem a aj spytat sa kludne mozem
env
je prikaz, ktory ti vypise ako mas nastavene premenne prostredia a potazmo aj terminalu.iso8859-2 sa pouzivalo zhruba pred 4 a viac rokmi - a poviem Ti, to bolo peklo - aj na Windows - a grafici by vedeli porozpravat .... Dnes uz aj win aj moderne aplikacie pouzivaju v nasich koncinach default unicode.
Ak vsak chces silou-mocou podporu stareho kodovania, asi si budes musiet dozistit sam, kde sa zapina. V mandrive je to otazka 3-och klikov ... ale mne sa nechce zistovat, v ktorych suboroch to robi ake zmeny, tvoje dovody mi neprisli dostatocne rozumne, aby som kvoli nim podnikol tu namahu ...
Ak by tam nebola explicitne dana poziadavka na Latin2 (napriklad koli priamej tlaci z prastareho a machom obrasteneho programu), tak sa s tym neoplati zaoberat kedze UTF pokryva aj Latin2. Kamenicky sa don neviem ci dostali :)