Snažím sa o úpravu systému na to aby mi rozpoznal tento modem, postupujem podľa jedného návodu, ktorý je tu na stránkach ale pri jednoduchej veci, ako je kopírovanie súboru z pracovnej plochy do lib/firmware mi stále vypisuje invalid alebo incorrect alebo unexist file or directory. Už pol dňa sa hrabem v jednoriadkovom príkaze a zisťujem či v ňom nie je niečo zle (písmenko, znak ,..) ale bezvýsledne. Neviete poradiť čo s tým? Prípadne poradte ako sa prihlásim na root aby som mohol súbory preniesť manuálne bez príkazového riadku. Vopred ďakujem.
ako root sa nepotrebujes prihlasovat. Staci napr. v konzole prikaz
sudo nautilus
a mozes kopirovat ako root.
sudo stdsl.sh
a
sudo pppoeconf
beries ako dva po sebe iduce prikazy, teda nie v jednom riadku
Sudo na zaciatku prikazu znamena ze sa snazis ten prikaz spistit ako administrator.
inac je dost nestastne ked mas linux jeden den a dal si na do rozbehavania problemoveho modemu, vysledok je neisty, je to stary navod a mozno v novom ubuntu ani nie je funkcny. Ten modem je predsa len uz stara zalezitost..
Ten skript je tu.
Treba to skopirovat napr. podla tohoto navodu
Cize vyrobit textovy subor v
~/.gnome2/nautilus-scripts/
s nazvom
root-nautilus-here
Prikaz:
atd...
skopirovat do neho obsah v odkaze. Ulozit a zmenit tomu priznak spustitelnosti, tak ako je to v tom navode:
chmod +x ~/.gnome2/nautilus-scripts/root-nautilus-here
a potom vysledok vyzera takto. Staci potom uz len kliknut v nautiluse pravym tl. mysi (v adresari kde nemas root prava) a v sekcii SKRIPTY vybrat root-nautilus -here a otvori sa nautilus s pravami roota v tom zvolenom adresari. Velmi to zrychluje pracu.
A vytvor si skript gedit-root ako je v tom odkaze vyssie, ten je zase na to aby si nemusel editovat vsetko v konzole, len kliknes na zvoleny subor pravym tl. mysi a cez SKRIPTY si vyrebies gedit-root, otvori sa ti ten subor v gedit-e s pravami root-a
Zatial v beta verzii, spravi popisany navod automaticky v dvoch krokoch. Je trochu nemotorny ale mal by fungovat, i ked neriesi chybajuce dependencies
ani 64 bitovu verziu. Je potrebne tento command zadat 2x do konzoly, pricom raz na opytanie zadat 1) a druhy krat 2) - to vsak az po restarte.