Pulse audio namiesto ALSA
Ked chcem odstranit alsu chce mi odstranit aj ine casti ako napriklad firefox..empathy a evolution....skype atd atd...vvelmi vela veci...ktore mam presne dat odstranit aby to nezanechalo nasledky...
Vraj mam vdaka aktualizacii bloknutu zvukovku...HELP HELP
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mimochodom, ako si prisiel na to ze je treba odinstalovat zvukovy system Alsa? Ja by som odporucil skor prepnut hladinu hluku v mixeri (da sa tam toho vyroletovat viacej) a popripade skontrolovat ze ako sa ta zvukovka hlasi v systeme.
Inak, alsa je ovladac, pulse je vrstva medzi programom a ovladacom. Takze je dost mozne ze sa snazis zapnut hlasitost na pulse a mas ju stiahnutu na alsa (alebo opacne). V mixeri sa to da prepnut. A pokial chces odinstalovat alsa, tak je logicke ze to da odinstalovat vsetky programy ktore s nou robia nakolko bez nej budu nefunkcne.
Alsa sú ovládače zvukového hardvéru a zároveň aj zvukový systém (jednoduchý).
Pulse je len zvukový systém (pokročilejší sieťovo transparentný ako grafický systém) ale neobsahuje ovládače. Preto potrebuje Alsu.
Takže neviem čo si porobil ale mal by sa na to pozrieť niekto kto tomu rozumie alebo si pozri pravidlá zadávania otázok aby si sa vedel správne spytovať. Lebo veštecké gule mi došli. A z toho čo si napísal nie je jasné absolútne nič.
Pulse Audio