Zdravím. Chcel by som sa opýtať, či mám šancu rozbehať wifinu, keď mi ju notebook nespoznal, nenachádza sa vo výstupe lspci. Viem určite, že je na PCI zbernici. Mám z toho usudzovať, že wifina je pokazená?Skúšal som viaceré Live distibúcie, nespoznalo mi ju ani v jednej. Notebook mám compaq presario F500, OS je Linux mint 8 (x64) a wifina je to Broadcom bcm 4311. Ďakujem za rady
Linux Mint (desktop),Fedora 38 Gnome (osobný notebook)
Mozne e vselico.
grepni nazov tej karty "bcm"
Ale tym som chcel len povedat, ze je vhodne kuknut ci to nie je nejakou volovinou. Za neuznanu reklamaciu sa obvykle uhradza manipulacny poplatok.
asi po troch dnoch googlenia kompilovania novych kernelov som zistil, ze mechanicky vypinac wifi bol prepnuty na off. nachadza sa z boku a pri vkladani notasa do tasky sa "sam" prepol.
nemas tam podobny "onofak"?
lshal|bcm
?takze prikaz
lspci | grep Network
alebolspci | grep BCM43
ti nenasiel nic? Popripade skus este tenlshal
alebolshal | grep BCM
lshal |grep bcm
lshal|grep bcm
nevypísal nič, príkazlshal|grep network
vyhodilinfo.product = Networking Interface' (string)
Potom napíšem.Menil som na tomto notebooku matičnú dosku,tak neviem,či to nie je tým. Dokonca mi odišli obidva shifty a neviem,čo s tým. Wifi však aj po výmene fungovalo a shifty tiež. Reklamovať sa notebook nedá,lebo je starý a kúpený v USA.Dufam ze vies ze v linuxe
lshal | grep bcm
alshal | grep BCM
nieje to iste. Ja mam BCM4306 a tedalshal | grep bcm
mi nic nenasiel. Tak isto milspci | grep bcm
nic nenasiel. Co ti vypiseiwconfig
?mozno ti to pomoze. na starsej FC3 mi tiez nenaslo BCM ale pokracoval som dalej cez ndiswrapper atd