wifi dlha odozva
mam uz dlhsiu chvilu net od orange, v jednej izbe je AP a vdruhej moj notebook. Neviem preco, ale odozva je strasne pomala ak vobec nejaka. Ale na winXP to ide normalne. Pred tym som mal iny notebook a tam len linux...problem bol rovnaky, no ked som ta dal win vista tak to slapalo.
moze to byt drivermi? aj ked na tom predchdzajucom booku som mal inu kartu ako teraz a problem pretrvava.
za odpovede vopred dakujem :P
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pises ze mas pomalu odozvu? Na router? Na google? Si to mame z prsta vycucat? Zavolaj radsej na lamparen, ze ti blbne net.
Ak mas uz aj tu zlu odozvu - jednoznacne bude problem vo wifi pripadne v routry.
Najprv predpokladám, že sa vieš pripojiť ako administrátor cez browser na ten Tvoj router D-Link DL-524.
********************************************************************************
Ak áno, potom prečo používaš tak nízke šifrovanie WES, skús nastaviť cez ten spomínaný browser šifrovanie WPA2-PSK.(Myslím že Tvoja Wi-fi karta to utiahne).
:-)
Nezávislo od toho si otestuj, ako si Tvoj systém poradí s DNS a to tak, že sa jednoducho pripojíš KÁBLOM do routra a tak skúsiš odozvu tých spomínaných serverov na Internete.
Napíš, "ako si si poradil s Google", možno sa to zíde aj ostatným.
Tento router je bežne používaný pre zákazníkov ORANGE Fibernet a preto je to zaujímavé. Čo si konkrétne zmenil, a v akej konfigurácii. Úplne seriózne očakávam Tvoju odpoveď.
-hore kliknut ADVANCED, potom dole vlavo PERFORMANCE:
- je tam wireless mode, dal som len G mode
- pod tym TX rate treba dat na pevno 54Mbps
- ak ste viaceri na sieti tak je dobre trocha znizit RTS Threshold, ja som dal take okruhle cislo: 2048 ;)
-potom som videl ze nastavenie mojho sposobu pripojenia na tuto siet vyuziva sposob autentifikacie otvoreny system
no a router tam mal ze both, takze: hore je HOME, potom v lavo dole WIRELESS (tam sa nastavuje siet a tak)
- no a tam je Authentication Type a klik na Open System namisto both
nieje to este 100% vykonu ako kedysi na win ale urcite je to lepsie, ak niekoho este nieco napadne tak pridajte sem :P
Predpokladám, že minimálne takúto
Firmware Version: V2.06 , Mon, May 07 2007
options cfg80211 ieee80211_regdom=EU
ale ani to nepomaha neviem co uz s tym mam robitJa som si pre srandu stiahol LiveCd Tvojej verzie Ubuntu a ide mi to s problémami ktoré opisuješ, ale napríklad Fedora 12 mi ide v pohode. Skús vyskúšať LiveCD inej linuxovej distribúcie ako je Ubuntu a napíš svoje dojmy ...
Ale mám problém s odozvou,napr. ked si pustím multiplayerovu hru tak my naskočí vysoký ping a hra seká .
Ako sa da znizit odozva stary net my siel o 1 mg polasie a mal som dobrý ping.
Aký máš (Wi-fi) router na ten typ I-netu??
Pozrel si si inštalačnú a konfiguračnú príručku a nastavenia?
Neviem kde sa pozera firmare
Najprv si stiahneš na disk ten súbor s najnovším firmware. Ras súbor http://www.t-com.sk/ImgCont/zakaznicka_podpora/internet/KTZ/2641RSKV105.ras
A potom si podľa postupu v príručke tunaky na strane Údržba---Upgrade firmvéru upgrad-neš ten firmvare na Tvojom routeri.
POZOR :
Nezabúdaj, že pri upgrade firmware na routeri, musíš mať Tvoje PC pripojené na ten router iba ethernet-káblom a nesmieš byť pripojený cez Wi-Fi !!!!
NAPRIEK TOMU VYSLOVNE NEODPORUCAM - VELKA PRAVDEPODONOST ZLYHANIA !!!
Plná užívateľská príručka
| PDF | Adobe Reader | 10. 09. 2008 | 2 MB
Tá pomalá odozva, čo spomínaš pri hraní multiplayer hier cez internet sa začala prejavovať ihneď po prechode na asynchrónnu DSL od T-com, a čo si používal ako typ spojenia pred touto aDSL??
1)
Požiadať T-Com o rozšírenie Tvojej služby (pozri si Internet T-Com) o možnosť zvýšiť rýchlosť odchádzajúceho spojenia (teraz je myslím 256 kBs), čo je bežná možnosť zvýšenia rýchlosti u asynchrónneho DSL spojenia
2)
Požiadať technikov T-Com o premeranie Tvojho (väčšinou pokurv....) "last mile" drôtu a/alebo dalej k prevádzaču. Chlapci (T-Com boys) tam väčšinou majú poukladané všelijaké filtre a pod. aby sa tvárili, že každý má takú rýchlosť spojenia, za akú si platí, chápeš už ??!!
Ak máš možnosť prejsť na OPTIKU, prejdi a už sa tým nebudeš zaoberať.
;-)
Nerozumiem Ti vôbec, ČO máš cez optické káble.
Tvoj router je predsa DSL-2641R ????
A ten používa RJ-11 ADSL port, ktorý sa pripája na telefónnu linku !!!
;-)
Ako s tou opitou Ančou, čo ju urobili predsedom Čulibrkovej iniciatívy. Požiadaj si T-Com vo vlastnom záujme o zvýšenie odchádzajúcej rýchlosti Tvojej aDSL, bežne to robia. Viac sa dočítaš na ich stránke ohľadom doplnkových služieb pre Tvoj typ služby Turbo ....
Ahoj.
teraz si len potvrdil a dal za pravdu nám, starým nasraným pánom, ktorí toľkokrát už na týchto stránkach napísali, že pred tým, ako položíme otázku do Fóra, snažíme sa nájsť odpoveď na Google (Wiki) internete. Vôbec to neznamená, že keď neuspejeme = sme blbí, ale zdôveríme sa s tým, čo sme už podnikli k tomu, aby sme problém vyriešili.
A pokiaľ to nerobíš zámerne, s úmyslom vyzdvihovať distro Ubuntu pred inými linuxovými distrami, tak si skôr-neskôr s hrôzou úplne uvedomíš, že Ubuntu nie je o nič lepšie/horšie ako iné linuxové distrá a zistíš, koľko toho o Linuxe nevieš. Tento postup je veľmi rozvinutý na západoevrópskych univerzitách, kde Ťa skúšajúci skúša tak, aby si sám zistil, čo všetko ešte o probléme nevieš a doučil sa to.
Príjemné Veľkonočné sviatky.
Ešte som si uvedomil, že pre zabránenie poruchy zariadenia/routera treba vystríhať pred takým upgradom, kde sa mení písmeno revízie daného firmware (napr. rev.B; rev.G; rev.A1 a pod.). Revízie firmvéru sa nesmú(neodporúča sa) miešať !
To že Ti to neumožní, nie je spôsobené nejakou vstavanou ochranou v tom firmvéri ale tým, že firm. revízie ZVYČAJNE implementujú kód pre dané chipy v routeri (HW verzia).
Takže s takýmto firmvérom opatrne a pokiaľ je to len TROCHU možné, treba si nájsť všetky info o tomto postupe pre daný typ HW !!!!
Ale ostatní, pre napríklad tu už riešený router Orange FiberNet D-Link DI-524, určite áno. Preto som napísal tú výstrahu, týkala sa revízie firmvéru, keď si pozrieš na ftp serveri dlink.cz tie súbory, o tom to je.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ftp://ftp.dlink.cz/di/di-524/driver_software/