HTPC,skylink/satelit
Mam na vas taku obsirnejsiu otazku. Mam zaujem si kupit satelit a mat digitalnu televiziu, Neviem sa rozhodnut ci si mam kupit satelit sam a poskladat alebo ci kupit od skylink co teraz ponuka(davaju aj settopbox?) Neviem ako to presne funguje, mame este stary televizor.ono ked mam satelit od skylinku napr a odtial ide kabel hned do TV alebo najprv musi ist do settopboxu? Lebo by som mal zaujem asi takyto, zlozim si "HTPC" ktory dam do obyvacky a do neho pojde signal z toho satelitu pravdepodobne do nejakej karty(tv tuner)..
Cakam nejake rady ako to spojazdnit, pripadne poradit nejaky hardware...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Bez HTPC to je takto: na streche (balkóne) máš satelitnú anténu (tanier) s lnb konvertorom. Odtiaľ koaxiálnym káblom privedieš signál do prijímača (set top boxu). Odtiaľ cez SCART, HDMI, S-Video to privedieš do televízora.
U HTPC to je tak isto akurát set top box nahradí HTPC so satelitnou kartou a čítačkou smart kariet.
Od skylinku ti potom stačí zakúpiť dekódovaciu kartu. Alebo si platiť mesačný poplatok u upc, digitv, ... za tú kartu.
Toto k tomu bolo:
Popis tohto obrazka (fotene teraz):
2- miesto pre kartu (zakladna karta je na dozivotie, su tam zakladne programy, ak moc telku nepozeras, tak uplne postacuje) usb port (napr. na externe hdd na nahravanie filmov z telky a tiez na prezeranie filmov z hdd v telke)
3- pohlad zozadu:
a/ kabel od satelitu
b/ kabel na pripojenie boxu a TV
c/elektrika
4- dialkove ovladanie
Ale skusil som to teraz, formaty mkv, avi neprehrava :-( (mozno sa s tym treba pohrat a daco ponastavovat, s tym som sa nehral, a tiez je mozne, ze vyssia verzia HW-boxu prehravat tieto formaty zvlada) - mas s tym skusenosti/nejaky napad ako rozbehat trebars ".mkv" na TV cez box?
skusil som aj zaznam z TV na usb (upozornujem, ze mame len starsi TV, takze nemame HDTV):
format zaznamenava tak, ze na usb automaticky vytvori zlozku s nazvom PVR a do nej potom uklada jednak samotne video vo formate ".ts" (ide to v pohode prehrat cez VLC player) a druhu zlozku ".idx"
Niekde som zazrel, že .ts sú priamo streamy zo satelitu, teda je to nekomprimované, čo je asi v slušnej kvalite ale aj slušnej veľkosti.
4 minuty ... 141 mb t.zn. 60 minutovy zaznam = cca 2,1 GB
a kvalita je fajn... :)
priamo zo sat? tak potom je nadej ze mozno chytim aj spravy z cudzich galaxii :-))