Dobrý deň, dostal sa mi do rúk PC, ktorý mal závažný problém. Po spustení ostala čierna obrazovka.. Podarilo sa mi dostať sa do BIOSu, nastavil som bootovanie z DVD-ROMu , nainštaloval windows a dúfal že to pôjde, zas nič, tak som sa pokúsil nainštalovať ubuntu, a od vtedy nejde už ani bootovať z DVD-ROM ( aj napriek tomu že to je v BIOSe na prvom mieste ). Samozrejme, ani ubuntu sa nespustí..
Ako by ste riešili tento problém? Ja som sa s tým nikdy nestretol a mám strach z toho že sa to nepodarí opraviť ( keď nefunguje ani boot z CD ).
Any ideas?
Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
a potom by som porozmyslal na HW chybou - dosky napriklad
A musím ešte uviesť to, že ten počítač keď som ho prvý krát videl ( 20 minút pred tým než som ho bral domov ) ešte bežal, potom sme ho však reštartovali, pokúsili sa spustiť inštaláciu windowsu no od vtedy nenaštartuje..
mne sa napriklad pc nedal nabootovat ked som mal pripojene 2 monitory, teda dal sa ale nic sa nezobrazilo, instalovat som musel s jednym monitorom a nasledne nastavit drhy a uz vsetko islo, preto som pisal ze povyberat vsetko co netreba nevyhnutne a vyskusat
BTW pc nebootuje alebo len nic nezobrazuje, cita daco z HDD alebo po zapnuti ide uz len ventilator ??
ale obcas to fakt pomaha
podla mna najlepsie riesenie by bolo postupne zamienat komponenty az sa pride na to, kde presne je chyba. a inak vela OS sa da instalovat z USB kluca
ak mas moznost dat tam inu grafiku a prepnut v biose, tak by to mohlo pomoct.
aku ma silu ten pocitac? totiz, za maly peniaz sa da poskladat novy. a ak sa tam daju komponenty zo stareho tak to stat naozaj vela nebude.
ine riesenie je komplet vymenit zakladnu dosku.
A nemám možnosť meniť žiaden komponent,.
Zistil som však že tento PC disponuje dvoma HDD, tak som prepojil na druhý ( 30GB ), pár dát z neho za pomoci ubuntu skopčil cez SCP ( disk však hlásil mnoho poškodených blokov ).. V inštalácií windowsu som ho naformátoval a nainštaloval naň. Rozdiel medzi tým pôvodným a týmto diskom je ten, že terminálový kurzor bliká aj po nainštalovaní OS a BOOT z CD je stále ešte možný, a na tom pôvodnom neblikal už ani kurzor a ani sa nedalo bootovať keď bol ten prvý zapojený.
Bliká kurzor ( terminálový ) ako by na niečo čakal a nič sa nedeje.. Našiel som však pod chladičom jednu kuriozitu, a neviem či to má takto vyzerať ( bolo tam naozaj veľa prachu, špiny, stavbárskeho prachu, krištalického prachu ... ) - podľa mňa to vyzerá celkom odpečene, neviem či to nie je náhodou tým prachom že tam nastal nejaký skrat alebo niečo pod. http://i43.tinypic.com/1058vg4.jpg
Čo si myslíte, stretli ste sa s tým už niekedy?
neviem nakolko sa vyznas v HW veciach ale ja by som to dal do servisu odskusat ci nieco nie je odpalene.
Lebo keby nie, mozes odpalit procak (dost velka pravdepodobnost - vlastna skusenost :-( ) ...