Všetko bude ináč ... a nebude to búrka v šerbli
Máte možnosť tunaky vo Fóre, sa vyjadriť k jednej nočnej more "dodaeda"...
http://www.linuxos.sk/sprava_zobraz_komentare/3153/index.html#link_162213
Možno, že to skončí uzamknutím celej témy...
;-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
"UNIX® is a registered trademark of The Open Group."
http://www.unix.org/trademark.html
Late 1993: Novell transfers rights to the "UNIX" trademark and the Single UNIX Specification to X/Open.
http://www.unix.org/what_is_unix/history_timeline.html
a hlavne, linux nie je oficialne unix. bude existovat nech bude tu znacku vlastnit ktokolvek.
Nie MS nechce ničiť SUSE/Novell, moji priateľia ma naočkovali jednou fuckerskou myšlienkou (a nebolo to pri pive a chlaste), je to RAKOVINA, ktorá preniká do open-source sveta a rozkladá ho zvnútra a to všetko len preto, že je softvér patentovateľný. (Nielen)MONO začalo "brnkačku" na patentové práva voči laickým užívateľom, bez uvedomenia si "akceptácie" ne-slobodného kódu používame linuxové distribúcie, lebo to je sloboda (a aj zodpovednosť??) a bez akceptácie ne-slobodného kódu by sme nemohli využívať x-% vecí v našom Linuxe ......
Upozorňovať neustále všetkých svojich linuxových užívateľov, že implementácia linuxovej slobody v praxi znamená, že tento užívateľ sa nezaobíde bez používania ne-slobodného softu, avšak akonáhle je to len trochu možné, má upozorňovať svoje okolie na použitie existujúcej slobodnej alternatívy. A patrí všetkým takým open-source vývojárom naša úctta a uznanie, že v slobodnom čase kódujú open-source aplikácie. Aj takto sa prejavuje Linuxová sloboda.
The bottom line (this article) is that SCO does not own UNIX. But we don’t really know who might be the owner of UNIX later this year.
poprvé) hovoril ako laik o patentových právach spoločnosti Novell, ktorá nevlastní všetky patenty čo ovplyvňujú linuxové technológie, ale má ich aj tak dosť a pokiaľ viem, nezriekla sa ničoho v tejto oblasti, takže určitá možnosť tu, v prípade akvizície Novell-u, je...
podruhé) ten portál opäť raz poukázal na neukončenie sporu o definitívnom vlastníctve Unix-u, pretože SCO sa NEVZDÁVA ....
potretie) ... a na koniec. Nie som sám vo svojom tušení nepeknej manipulácie, ktorá sa odohráva voči známej a slávnej linuxovej spoločnosti Novell. Avšak manipulácie ( a ich otcovia ) sa nedajú exaktne dokázať, stávaš sa pasívnym pozorovateľom blížiacej sa Zmeny ...
Post scriptum:
Mám rád ten portál, na ktorý vyššie odkazujem, vôbec nie preto, že vyzýva k bojkotu linuxového Novell-u, ale preto že rovnako ako Groklaw splieta pavučinky informácií a konštrukcií a hlavne upozorňuje na to.
2) SCO uz sa iba mrska ako kapor na suchu. nema v rukach vobec nic, co uz potvrdil tusim 2x sud.
3) konspiracia... :)
Post scriptum:
uz sme vyriesili problem, ci je linux unix a ci sa ho teda tyka to, kto je vlastnikom povodneho unixu. navrhujem ponechat problematiku sw patentov sudom.
Teším sa na Tvoju fundovanú odpoveď.
:-)
unix sme vyriesili a sw patenty nevyriesime;) v kazdom pripade IBM a podobne spolocnosti urcite vlastnia milion patentov, ktore porusuje microsoft, cize sa tieto firmy navzajom drzia v sachu. ak by microsoft odkupil novell, tak by pravdepodobne pokracoval vo vyvoji SLES a pod, lebo vela zakaznikov so specifickymi poziadavkami je ochotnych za tento produkt platit + ms server sa mu tak skoro nevyrovna.
tesim sa na tvoju konspiracnu odpoved O:-)
Čo by fakt urobil monopolistický Microsoft, keby uskutočnil akvizíciu Novell-u, tak to je otázka pre Microsoft a ten, ako vieš vôbec nekomunikuje s nami ...
Mojou dejinnou úlohou bolo priviesť Ťa k čítaniu http://techrights.org/wiki/index.php/Main_Page
Karol Kryl hovoril, že:
Úloha osobnosti v dejinách , spočíva v úlohe osobnosti zomrieť, ale nechať sa zabiť, skôr než stačila odvolať ...
Keď som za socíku prwespevoval K. Kryla, vôbec som si neuvedomoval, ako je to aktuálne v roku 2010 .....
ahoj.
zmeškal si to. Len nám povedz, koľko rokov od vtedy sa nič strašného nestalo.
;-) lebo
nič som nezmeškal a asi, ani už bohužiaľ, nezmeškám.
to je mozne ze sa nechapeme. Ja osobne pracujem pre multiplatformy segment kde je technologicky nemozne dropnut podporu linuxu, uz len z bezpecnostneho hladiska.
Tym hladiskom nemyslim flame war ohladne BSOD a kernel oops, ale redundanciu technologii pri pokryti sluzieb v datovych centrach. A to je vec koli ktorej uz v minulom tisicroci zacala pre Linux robit napriklad aj NASA pricom spolupraca je obojsmerna aj pri inych subjektoch ktore su vecsie ako nejaka garazovka poskytujuca virtualne servre ktore hostuje v jedinom (a tym padom neredundantnom) racku.
Takze moje obavy z tohoto su nulove a beriem to len ako pivne reci na sucho.
PS.: napriklad gentoo ma auditovaci projekt ktory umoznuje skontrolovat bloky kodu a nahlasi v ktorych balikoch sa nachadzaju. A podobnych projektov bolo viac aj v minulosti, takze pochybujem ze este existuje priamo v linuxe (jadro a par veci okolo) co porusuje napriklad unixove kopyrajty o ktore v tomto flame ide.
Ozaj tie "suchoty". ;-)
Ja si k tomu skoro vždy otváram "radšej" sedemdecku červeného Cabernet-Savignon z Chile, hoci aj slovenské Topolčianky napr.ročník 2005 je výborné. Aj tak sa podivujem, ako sa to chilanom vyplatí tieto vína voziť tankermi do Hamburgu, tam stáčať do fliaš a expedovať, a stále toto chilské vysoko-kvalitné víno stojí omnoho menej ako rovnaké ročníky z SK.
Ja osobne nepovažujem zbytkovú cukornatosť v produktoch z bezduchých mechanických fárm za lákadlo. Chuť to má výraznú ale preráža tam horčina z dreva. A vôňa tiež kríva a celé to pôsobí dojmom vyváženia len smerom k cene.
To skôr Matyšáka, Topoľčianky, alebo napríklad Pobaltie mi chutilo, či Maďarské priamo v čárde.
neskor som skusil - australsky Thomas Hyland Shiraz, tak to sme s manzelkou len ochkali. Matysaka uz nekupujem, ide to dole vodou, nehovorim, ze nemaju arch. vina dobre, ale osobne mne nechutia. Topolcianky nepoznam, skusal som jednu flasu, ale skoro som dostal ... Nehovoriac, ze som odchovany kvalitnym vinom z Francuzska ...
je pravda, ze treba kupovat vina, nad 15 € vyssie, inak to dopadne, ako vo Francuzsku, po 2 mesiacoch hrania, ked manzelka jedneho kolegu priniesla na posledny koncert zo Slovenska nasho Matysaka, chuda, to sa nedalo pit, ale chce to zvyk, ja po 8 rokoch francuzskeho vina, nase ani nepijem ...
Francúzske víno s vôňou korku a chuťou balzamico naozaj nemusím. A Shiraz má síce silnú a výraznú chuť aj s vôňou a farbou, ale, no, ty asi nezvykneš dať viac ako dva poháre na posedenie. Takže problém druhého dňa po niečom s veľkým obsahom zbytkového cukru sa Ťa asi netýka. Matyšák je vhodný na testnutie prvého stáčania keďže jeho skladníci nehávajú flašky na stojato (pri korku to zlomí víno). U ňeho som dokonca nepochopil ako je možné že predával odrodu na krátku archiváciu ktorá mu stála 6 až 7 rokov v sklade na stojato. Tak drahú zálievku do šalátu som už dlho nepil. Ale, občas sa pritrafí aj niečo iné, len cena je tam vyššia. A počet nálepiek o tom hovoriť nič nemusí.
Podobne je to aj u iných výrobcov, okrem napríklad Ostrožoviča. Tomu sa nepodarilo zbaviť jeho kvality rybyzláku ani zvýšením ceny.
Avšak z viacerých strán naozaj počúvam o upadajúcej kvalite Matyšák-u.
Môj subjektívny sk_favorit je jasne: vínna oblasť Topoľčianky.
Kvalitné víno (suché) by nemalo spôsobovať Tebou opisované ťažkosti zbytkového cukru, ak áno potom nie je kvalitné, všakže ...
Ked som ešte býval na Dolniakoch, často som mal možnosť piť naozaj kvalitné vína zo sudu a všetky veci s tým spojené (burčák a pod.) a preto som si aj tak zvykol na našu Nitriansku vin. oblasť - Levice a flaše - Topoľčianky, ale opakujem je to len môj subjektívny názor, keď chcem sýtejšie víno tak Alibernet, toho vypijem aj viac .... :-)
A keď chcem domáce šampanské (sýtené biele víno), tak idem do Levíc a zoberiem si jedine domáce šampanské z Leánky.
Chcem tým len povedať, že zvyk a návyk ;-) sú železná košeľa ...
Apropos, leánka. Tú som už vyše 5 rokov nemal. Ľahká, veď bola pre armádne účely vyšľachtená.
PS.: Zaujímalo by ma čo sa stalo tým miešačom čo tvorili produkciu vinárskych závodov nitra. Tým nemyslím tie exportné sklady čo boli monitorované ŠTB a trčali za mestom, ale tomu progresívnemu prevádzkovateľovi vynálezu miešania kvasných zmesí a dochutidiel.
A to vieš, že mňa ako laika-Horňáka raz odrbkali práve cez ten zahuštovák okolo Veľkej noci, keď som bol ešte úplne hlúpy, čo sa týka vína ako takého, a zobrali ma vincúri do "hajlochu", že vraj na burčák a mne to vôbec nedošlo, fakt to bolo výborné a teplé ako malinovka, ale tie "dozvuky", tie boli katastrofálne... Takže jediné, čo som sa naučil cez Pavlovovský reflex bolo, že cez zahušťovák sa dá urobiť ľubovoľné "stolové" víno a pod., takže takto sa to vraj robilo tých mega hektolitrových vínových cisternách za socíku v Nitre :-)
Nuž, veru Levice sú pekné mestečko ...
A ako má byť správne ? Môžeš to prosím napísať?
Enoch, jeho autor pracoval priamo pre MS na balíčkovacom systéme. SCO obťažovalo FLOSS patentami a nevyšlo to ani ich sponzorom. Koľko krát? Presne o tom sú pivné reči. Raz to vyjde, možno.