GIMP-ako na to?

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.04.2010 | 22:25
Avatar [zmazany_uzivatel]   Používateľ
ahoj Linuxaci, snazim sa svojpomocne vytvorit logo pre projekt
zaujalo ma toto graficke prevedenie, konkretne sa mi paci ako to vytvara dojem, ze nad spodnym layerom je druhy, ktory ma akoby do seba vystrihnuty vzor, ktory vrha tien na spodnu vrstvu. Rad by som vytvoril podobne logo, ktore by pozostavalo jednak z textovej casti - nazvu stranky a vedla nazvu by bol tvar lode (ktory uz mam). Poradil by niekto ako by som mohol docielit podobny vzhlad ako na obrazku cez GIMP? dakujem
    • Re: GIMP-ako na to? 27.04.2010 | 07:58
      Martin   Návštevník
      Neviem úplne presne, čo máš na mysli, možno niečo takéto: tú vrstvu, ktorá by mala vrhať tieň, skús duplikovať, farbu spodnej kópie zmeniť na odtieň tmavošedej, mierne rozostriť cez filtre - rozostrenie a máličko posunúť šikmo nadol. Ak si chcel niečo iné - tak Ti asi neporadím.
    • Re: GIMP-ako na to? 27.04.2010 | 09:00
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Nainštaluj si Inkscape, to je na logotyp ako stvorené, výborne sa v tom robí, chvíľu si s ním poklikáš a si v tom ako doma, až si niekedy robil v Corel Draw, tak to nakreslíš za jeden deň, logo sa vždy musí tvoriť v krivkách, a nie ako v GIMPe z bitmapy, je to kvôli zväčšovaniu a signmakingu, mám v tom pár rokov praxe, keď niečo nebudeš vedieť napíš, môžem ti potom pomôcť aj cez jabber.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • Re: GIMP-ako na to? 27.04.2010 | 10:42
      Avatar mayko ubuntu kk  Používateľ
      Cez Gimp sa to da spravit hravo, ale bedna ti vyborne radi spravit to radsej vo vektoroch...teda ak ho nechces pouzit len raz v jednej velkosti(co pri logu zvycajne nechces). Bol som prekvapeny, kolko firiem doda logo pre reklamne ucely na plagat ci bilboard len v rastroch a mne potom len vlasy dupkom stavaju, najma ked je zlozitejsie a jednoducha vektorizacia sa nechyta...robit vsetko od zaciatku. Inkscape je dobra volba...teda ak ti grafici nepozaduju vystup z corelu. Aj logo co si zavesil bolo robene takto. Par vrstiev, farebnych prechodov a ten vznasajuci vyzor je dosiahnuty rozmazanim ciernej vrstvy rovnakeho tvaru ako ma vrchna a prejdeny jemnym prechodom do priesvitna.