Prepojenie "krizovym" sietovym kablom
mam notebook s Ubuntu 8.04 a druhy s Windows 7 a k tomu 1 "prekrizeny" sietovy kabel. potrebujem skopirovat cca 100 GB dat z Ubuntu do Windows. ako nakonfigurovat taketo spojenie?
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
1.u oboch pc natsvit manualne IP(kazdemu pc inu- 192.168.10.x/y), branu(192.168.10.10) a vypnut firewall(aspon vo wine urcite)
2.potom by som si otvoril smb4k (je pre KDE, nepoznam alternativu pre GNOME) tam nasiel stroj s winom a skopiroval z nan co treba
to zo smb4k mi bezpecne funguje pri pouziti routra, ta 1. cast to som len tak stralil netusim ci to pojde
a z mojich skusenosti so smb4k mozem povedat ze mi to slo bez dalsej konfiguracie (aj ked to bolo ubun-XP), nezabudni vypnut windowsacky firewall
ešte doplním, že celkom dobré a jednoduché klikátko na nastavenie samby v Ubuntu je v balíku system-config-samba ... odkaz na to sa vytvorí v menu Systém->Správa->Samba (takto to je v Ubuntu 9.04, ale podobné to bude aj v novších)
#/etc/samba/smb.conf
[global]
workgroup = win share
server string = Samba Server Version %v
security = share
passdb backend = tdbsam
[share]
comment= win share
path = /cesatk/disku
public = yes
writable = yes
browsable = yes
guest ok = yes
#/etc/init.d/samba restart
#testparm
Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Processing section "[share]"
Loaded services file OK.
Server role: ROLE_STANDALONE
Press enter to see a dump of your service definitions
Win7 ma zdielanie funkcne. Osobne by som pouzil $ zdielania ktore su na Win standardne (napr c$).
Spojenie nadviaze z Ubuntu na Win7 masinu a kopci z ubuntu.
Stiahni si najnovsi total commander a ten tuto funkciu podporuje. jednoducho das moznost prepojit pocitace kablom a je to. pokial viem total commander je aj na linux. ci ?
PS.: to je už jednoduchšie použiť winscp z Win na Linux ako sa hrať s jednorázovou konfiguráciou samby.
a skusenosti zo SSH ziadne ale ked pisete ze je to jednoduchsie ako samba (pre mna znamena nainstalovanie smb4k) tak to skusim
Putty Download Page
- stiahnut pscp, zrakom prejst help, na linuxe spustit sshd (ak nebezi), napisat jeden riadok do win terminalu, odentrovat a je vymalovane... Netreba riesit nejaky nespolahlivy windows share a atd...
sshd
putty
hotovo
pekny den