zmena zobrazovacej frekvencie monitora v konzole
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: zmena zobrazovacej frekvencie monitora v konzo 25.08.2005 | 02:48q-parser Gentoo PoužívateľNo tak to moze byt kapanek problem, pretoze v linuxe sa tusim neda v konfigu nikde priamo nastavit aku frekvenciu pouzit, teda aspon o tom neviem. Viem ale, ze sa to da nastavit v xorg/xfree konfigu v sekcii Monitor, pomocou poloziek HorizSync a VertRefresh. A tie hodnoty musis vytiahnut niekde z manualu k monitoru.
-
Re: Re: zmena zobrazovacej frekvencie monitora v k 25.08.2005 | 13:50peter golis Návštevníkv linuxe sa da presne nadefinovat frekvencia na akej maju Xy pracovat. dokonca nie je problem pod linuxom nastavit aj nestandardne rozlisenia na ktore dajme tomu windows zvysoka kaslu (720x576 - DVD). avsak musi to podporovat grafika a aj monitor. inac popis zmeny konfigu (xorg/xfree) je ok, len doplnim ze sa nachadza v /etc/X11.
-
Re: Re: Re: zmena zobrazovacej frekvencie monitora 25.08.2005 | 18:56popy Návštevníkdiky moc, ale nevydrzal som vcera cakat a tak som sa poradil a zmenil v subore etc/x11/XF86Config-4 hodnoty, tykajuce sa monitora. najprv mi to slo stylom, ze zobrazovana plocha bola mensia ako skutocny desktop a ked som dosiel na kraj obrazovky, tak sa mi cela plocha posuvala :) riadna haluz potom som to dal doporiadku v grafickom prosredi, "restartol" a co som videl, tak ma to donutilo naozaj restartovat :) teraz mi to nevypisuje texty . Vlastne ano, ale iba v pripade, ze to oznacim myskou :) A aby toho nebolo malo, tak mam plochu este naviac "zasnezenu". Myslim, ze to uz nebude monitorom, lebo ten zobrazi vsetko tak, ako mu grafika "nakaze" (aspon myslim :) ale grafickou kartou (S3 86C410 Savage 2000), ktoru asi coskoro vymenim :) Touto cestou by som sa rad spytal, aj ked viem, ze moja otazka by mala smerovat inam, ze ci zvyknu byt pod linuxom problemy s grafikou ATI Radeon 9550. Esteraz dik. popy
-
Re: Re: Re: Re: zmena zobrazovacej frekvencie moni 07.12.2005 | 14:11dezko NávštevníkVsetky linuxy co som dotaraz pouzival dovoluju minimalne nakonfigurovat X server pre zakladny rezim VGA, freq 60Hz neznici ziadny monitor. Potom v graf. rezime xvidtune (skoro vsetky distribucie obsahovali), doladit obraz, odpisat hodnoty a zmenit config pre x server.
-
-
-
-