planujem si kupit notebook MSI GT628, ktory ma moznost pretaktovania cez tlacidlo (Turbo Drive Engine Technology ), a taktiez by sa mal dat cez tlacidlo zapnut eco mode setriaci energiu. Graficka karta nvidia geforce GTS 160M (vystupy VGA+HDMI) , a ma 7.1 zvukovu kartu. Zaujimalo by ma ako budu tieto veci fungovat na ubuntu (10.04). Je to 64bit stroj.
link na produkt je tu:
http://www.alza.sk/msi-gt628-636xcz-d153393.htm
Ubuntu 12.04 LTS
Lenovo Thinkpad X60
Eco button je len obycajne tlacitko = funguje ako si ho nastavis.
Osobne mam GX720. Ziadne podobne MSI by som uz nikdy nebral. Aj toto som zobral len preto lebo svine v Lenove prestali vyrabat T500 s HD3850 grafikou. Uz mali len T500 a neskor T510 s integrovanou a T510 s diskretnou je moc draha.
Display sa prehyba ako keby bol z kartonu. Notebook sa zan neda nosit ako tie lacne bussiness HP. Anyway, case je cela z plastu... proste ubohe (nie zato ze to je plast. ale za to ze je tak strasne nanic.. aspon na mojom). Inac farby displaya a uhly nic moc v porovnani aj s lacnymi Acermi.
Grafika bude fungovat bez problemov. (Ja mam inu .. 9600GT tiez bez problemov). Book takmer vobec nehreje ak sa na nom nerobi, aj v zatazi zostava chladny.. len HUČÍ.
Zvuk kartu som rozbehol zatial trikmi len na 4.0.
Aj ked chces lacny book.. MSI NEBER imho. kup si radsej niektore z lacnych magneziovych HPecok s i5 .. okolo 1000€ su. Ak nemas tak radsej nieco ine.
Co sa tyka HDMI a VGA. Ako som uz povedal grafika pojde na 99% bez problemov.
Skorej by som povedal, že spomenutý GT628 bude asi len nedorobok-nepodarok.a stál ma iba 17 000 Sk, takže určite nebol drahý a v tej dobe, keď som ho kupoval, bol určite lacnejší ako bola väčšina podobných ntb s podobnými parametrami.
Mám GX720, bol som pri GX620, čítal som o roznych GTxxx a GXxxx. (ta šasi je stále to isté, menia len komponenty) Pokial si aspoň jeden z nich nedržal v ruke tak nepochopíš.