Ako vytvorit launcher s pravami root

Sekcia: Aplikácie & Desktop 16.07.2010 | 01:25
framfield   Návštevník
Distribucia SABAYON 5.3:

Neviete mi niekto poradit ako by som si mohol vytvorit na ploche (alebo v liste) launcher, ktory mi spusti program ako root? Ide mi konkretne o Gnome-commander, ktory potrebujem mat spusteny ako root. Otvaram si ho cez terminal: sudo gnome-commander, pretoze v menu, resp. v liste mi ho spusti iba bez prav uzivatela a nechce sa mi stale otvarat terminal a vytukavat tam spustaci prikaz.

V Ubuntu som to riesil cez zmenu spustaca na gksu gnome-commander, ale tato sranda mi v Sabayone nechce fungovat.

Vopred dakujem za rady.
    • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 02:54
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      a mas v sabayone vobec gksu nahodene?
      • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 08:14
        Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
        Nepredpokladam.. Takze sudo equo install gksu , ci ako to tam je..
        There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
    • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:31
      framfield   Návštevník

      Dakujem vam pani. Ja som uplny debil a preto som si dovolil opytat sa vas mudrych a velmi skusenych. normalne uvazujem, ci som mal vobec nahodeny sabayon, ked som to skusal.

      samozrejme, ze som mal nahodene gksu a ano, mas pravdu, robi sa to 'sudo equo install gksu' a je to tam nahodene hned po instalacii. tento prikaz v launcheri vsak iba vyhodil okienko pre zadanie hesla, program ale nespustil.

      RIESENIE:
      namiesto 'gksu gnome-commander' som pouzil 'gksudo gnome-commander'. neviem sice, aky je v tom presne rozdiel, ale to, co som potreboval to splnilo.

      Zamyslite sa prosim nad sebou a zvazte, ci vobec odpisete na topic, ak vasim jedinym cielom je zhodit uzivatela, ktory bohuzial nema take skusenosti s linuxom ako vy dvaja alebo si o sebe nemysli, ze je linuxovy boh. Necudujem sa, ze uroven fora padla od dob pana Hucku a Srnku o 80%, ked najcastejsou odpovedou uzivatalovi, ktory si nevie dat rady, je vysmech. Dakujem za pochopenie a ochotu pomoct.

      • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:33
        Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
        Mal by si ist niekam do chladku, asi ti slnko prilis prazi na hlavu. Ved napriklad emdi sa len opytal, ci to mas nainstalovane a dalsi clovek len doplnil prikaz, akym sa to instaluje.

        Ak to nahodou nie je zo slnka, tak by si sa mal ist dat vysetrit.
        Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
        • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:37
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
          samuel, klud ... pozrel som si moju spravu este raz a podvedome aj mne trochu tak vyznela ta moja otazka.
        • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:41
          framfield   Návštevník
          vonku je 14 stupnov.

          zaujimave aky pohlad mas na to ty. rovnako zbytocna odpoved ako tie dve pred tebou. keby som nemal gksu nainstalovane, tak sa ani nepytam. keby bol niekedy sabayon videl, tak vie, ze to tam je od zaciatku aj bez instalovanie. a ked uz pisal a zistoval, ci som fakt tak blby a napisal som to bez skusania, tak mohol aj dopisat, ako tam teda to gksu nainstalujem, nie? to za neho musel spravit dalsi clovek, ktory sa uz prvym slovom rozhodol aj za mna, ze to tam nainstalovane nemam a ani som to neskusal a potom nie velmi presvedcivo napisal ako si mysli, ze sa to asi tak moze instalovat.

          skus sa teda schladit ty, pretoze takych co tu hned utocia na uzivatelov je tu dost, ale ked si uz nedajboze dovoli niekto povedat aj trosku kritika na vedenie fora, tak uz sa ma ist liecit.
          • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 17.07.2010 | 02:37
            Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
            Ano, mal by si sa ist a touto tvojou odpovedou si to len potvrdil. A predtym, ako zacnes fnukat, aky je cely svet zly, si precitaj navod ako sa spravne pytat a skus porovnat svoju otazku a nasledne spravanie s tym, co je v tom navode, resp. v dokumente, z ktoreho pochadza, napisane a zamysli sa nad svojim spravanim.
            Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
      • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:36
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        prepac, ak si vycitil omylom z mojej otazky vysmech. urcite som s tymto umyslom moju odpoved nepisal. sam sa snazim, aby to tu tak neslo, len dare_devil by ti vedel povedat, ze kolkokrat som ho sprdol za chovanie voci ostatnym. mne sa tiez obcas zadaria veci v ramci systemu, neboj ... cize nemal som dovod ta zhadzovat. ale na margo toho instalovaneho balika ... alebo mas v systeme gksu a aj gksudo, alebo je jeden z nich aliasom ... pozrel by som este (myslim, ze je to v ~/.profile alebo v ~/.bashrc , kde su uz preddefinovane aliasy, ze tam posiela system uz nejaku option rozdielne pre gksu a rozdielne gksudo ... a ak chces zvysit uroven fora, je to na tebe - mas moznost, staci mi napisat mail ;)
        • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:45
          framfield   Návštevník
          OK, beriem a diky za vysvetlenie.
          • Re: Ako vytvorit launcher s pravami root 16.07.2010 | 11:46
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
            za malo ... snazim sa riesit veci miernou formou, preto som to radsej vysvetlil, nemam rad nedorozumenia, na zaklade ktorych potom dochadza k uplne zbytocnym konfliktom ...