Dobry den chcel by som sa spytat ci niekto nema skusenosti z dd-wrt pre routre... Mam taky vecsi problem mam router Asus WL-500g deluxe ma USB port , LPT port... Nahodil som nanho dd-wrt. USB port funguje USB kluc mam moutnu-ty instalujem nanho app vpohode ale problem sa vyskytuje z LPT portom. CHcel by som sa totis z tymto routrom "pohrat" a kedze je nanom aj LPT port bolo by zaujimave ho vyuzit na spinanie roznych veci pripande otacanie WEB camery a tak. Problem nastava v tom ze neviem ci dany LPT port mam detektnuty kedze dany kernel je 2.4.30 a prikaz lspci nefunguje a dmesg nevypise LPT port.... Dalsi problem je v tom ze gcc kompiler nemozem donho nahodit chcel som totis skusit z tejto
tejto a hned prvy zdrojovy kod v C som chcel skomprimovat v routri a skusit ho ale kedze gcc tam nemozem nahodit skusil som ho skomprimovat v PC a tak ho tam hodit ale pri spusteni vypisalo chybu
root@DD-WRT:/mmc# ./clm1
./clm1: line 1: syntax error: word unexpected (expecting ")")
teraz len neviem ci ta chyba vznikla preto ze tam nieje gcc kompiler alebo z neakeho ineho dovodu... Lpt port pri pripojeni Led diod pri starte vsetky bliknu a dioda 1 svieti cize javy sa to ze ovladac je a funguje... Ma niekto neake napady ako to rozbehat ? aby som mohol ovladat tento LPT port ? to je jedno akym sposobom... Uz som rozmyslal ze tento LPT port zdielat na sieti pod portom 9001 a takto skusat nanho hadzat instrukcie co a ako ma robit ale problem je v tom ze ma nenapada ani tato moznost ako ju zrealizovat... Za odpoved Dakujem!
# gcc -Wall -O2 clm3.c -o clm3
vie mi niekto poradit ako do skomprimovat spravne ? lebo v tomto som zatial iba zaciatocnik co sa tyka komprimovania..
ad zachytny bod.
Ak chces skusit openwrt zdrojaky stiahnes prikazom:
svn co svn://svn.openwrt.org/openwrt/trunk/
(potrebujes svn)dalej sa to ovlada pomocou make menuconfig - konfiguracia a make - kompilacia, pozri si dokumentaciu. Balicky su v trunk/package, na zaciatok si pozri trunk/package/nvram/Makefile je tam uvedene kde sa ukaze v menu, jeho popis, ako sa ma kompilovat atd.. Skus podla neho + dokumentacie + fora spravit vlastny.
ako chceš niečo taketo robiť ked si mýliš pojem komprimovať a kompilovať?
Firmware http://oleg.wl500g.info/