ako odstranit linux?

Sekcia: Ostatné 06.02.2005 | 19:30
fazulka   Návštevník
Ahoi,ako teda na to?Viem ze mam pouzit fdisk,aj som to skusal,ale neako sa nedari.Viem aj, ze 'man fdisk' :-).Teda:mam /dev/hda6 ako boot,/dev/hda7 a /dev/hda8 ako swap.Prosim,ake su presne prikazy na odstranenie tychto particii z disku?Ako ich neskor nahradit jednou win particiou? Vdaka
    • Re: ako odstranit linux? 02.02.2005 | 12:24
      otrek   Návštevník
      Podla mojho nazoru je lepsie spustit z linuxu cfdisk, ak ti neide tak skus stiahnut nejaku live verziu. Z neho odstranis bez problemov. Otazka vsak je: preco chces odstranit linux? Inak na odstranenie mozes pouzit aj win program partition magic. Ja ti vsak doporucujem neodstranovat ho ale skor si ho znovu nainstalovat a skusit to co ti neslo. Myslim si ze vsetci linuxaci suhlasia so mnou. Ved tu najdes odpovede na svoje otazky :)
    • Re: ako odstranit linux? 02.02.2005 | 13:23
      DanoD   Návštevník
      v podsatte ide hlavne o odstranenie zavadzaca linuxu s MBR ci uz lila alebo grubu da sa to viacerymi sposobmi mozes to robit aj pomocou instalacneho cd xpcka napr. tak ze po nabootovani stlacis R nabehne ti konzola tam a napises fixmbr pomocou zachrannej diskety win98 nabootujes a do prikazoveho riadku napises fdisk /mbr potom sa to da aj v linuxe ale ak vies robit skor s windowsmi tak toto ti asi viac pomoze ak budes mat odstraneny zavadzac mozes napr pomocou partition magic alebo ineho nastroja odstranit particie a zrobit z nich jednu windowsacku. celkom pohodlne to je cez knoppix pomocou qtparted ak sa ti nepaci robit cez fdisk samozrejme no ale fdisk je fdisk:)
      • Re: Re: ako odstranit linux? 06.02.2005 | 13:51
        Larl   Návštevník
        Ja som mal nainstalovany Mandrake 10 a zavadzac z MBR mi absolutne neslo odstranit f diskom z diskety win98 a fixmbr v XP to tiez uplne nezvladol,musel som sformatovat disk originalnym programom pre Maxtor.Inak mandrake 9.2 sa mi v pohode dal odstranit. V Linuxe sa len ucim pracovat tak sa chcem spytat ci je moznost, ze by lilo bolo mimo MBR, na nejakom oddiely disku, lebo teraz mam trochu obavy, pretoze kvoli mandrake10 som prisiel o nejake data:-) Z diskety by to bolo asi pomale.
        • Re: Re: Re: ako odstranit linux? 06.02.2005 | 19:30
          DanoD   Návštevník
          No tak ked ti to neslo cez zachrannu disketu 98 a cez XPcko mal si este skusit instalacne CD mandraku to by podla mna tak na 90 percent pomohlo tiez po nabootovani treba vojst do konzoly a napisat repair ak sa nemylim presny postup je v manualy k Mandraku ak si vsimnes v lavo da sa stiahnut s tejto stranky je tam aj postup ako vyuzit windovsacky zavadzac na natiahnutie mandraku. Da sa napr. aj tak ze ak mas 2 disky das lilo na druhy disk a nastavis boot s druheho pricom potom do lila pridas aj win s druheho disku trosku obkluka ale da sa