otváranie mailov
Som linuxový nováčik a linuxovú distribúciu - konkrétne Ubuntu 10.04 používam už druhý mesiac a musím povedať, že som s ňou spokojný. Po inštalácii fungovalo všetko ako má a ak som mal nejaký problém, tak aj vďaka tomuto fóru som to vyriešil. Chcel by som sa však spýtať na jednu vec. Keď si prezerám maily a chcem si ich prezrieť, tak sa mi ukáže okno s ponukou „ULOŽIŤ“ alebo „ZRUŠIŤ“. Chýba mi tu ponuka „otvoriť“ mail. Túto ponuku mi ukáže, len ak mi prídu fotky alebo obrázky. Dá sa nejak nastaviť, aby som maily nemusel ukladať a pozerať si ich cez ponuku otvoriť? Ak by mi vedel niekto poradiť, budem rád.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Problem je v tom ze gmail subory neznameho typu vracia ako Content-Type: application/octet-stream co je v podstate neznamy binarny subor. Firefox ignoruje priponu suboru a riadi sa len Content-Type. Ak by som si poslal subor.zzz, tiez vrati Content-Type: application/octet-stream a preto by subory .asdf aj subory .zzz otvaral tou istou aplikaciou co je nevhodne a potencialne nebezpecne. Preto nerobi nic a len ti umozni stiahnut subor na disk. Ked uz je na disku tak pomocou magic vie zistit typ suboru, napr:
Aj ked ho premenujem na pokus.asdf tak program file vie zistit realny typ suboru.
Jedine riesenie je podla mna dohodnut sa so spravcom webmailu aby ten exoticky subor pridal do zoznamu rozpoznanych typov suborov a vracal spravny content type.
Ešte existuje aj (malá) určitá možnosť, že takéto "fake" súbory vznikajú na tom poštovom serveri (je to centrum.sk ??) ako výsledok čistenia prichádzajúcej pošty on-line antivírovým programom alebo nejakým iným servisným programom. Keď sa pripojíš cez poštového klienta na daný poštový server, tento server musí poskytovať pripojenie cez takzvaný POP3 protokol, čo myslím ten server centrum aj poskytuje. V helpe na centrume máš, ako na to a nastavenia.
Skus ukazat obrazok a dat verziu prehliadaca FireFox.