zsitenie root. hesla
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: zistenie root. hesla 01.09.2005 | 12:04dusan Arch Linux + Openbox PoužívateľPozri si tuto stranku, kapitolu 8.11
-
Re: Re: zistenie root. hesla 01.09.2005 | 14:43Jozko Mrkvicka Matejovie Gentoo Používateľzistit ho asi nezistis pokial ti to nepovie stary admin ;)ale zmenit sa da ;)A computer is like air conditioning: it becomes useless when you open windows.
-
Re: Re: Re: zistenie root. hesla 01.09.2005 | 15:13bamartin Používateľto mi trochu odlahlo, ze sa heslo na root-a da zmenit, lebo stareho spravcu zozenie m len tazko. bol by som rad keby mi to niekto mohol aspon trochu popisat vopred vdaka
-
Re: Re: Re: Re: zistenie root. hesla 01.09.2005 | 16:51q-parser Gentoo PoužívateľNajlepsie by bolo bootnut nejaku livecd verziu linuxu, namontovat root particiu systemu, chroot-nut sa do nej a potom klasicky zmenit heslo pomocou "passwd".
-
Re: Re: Re: Re: Re: zistenie root. hesla 01.09.2005 | 20:20peter golis Návštevníkbcelku dobry napad. tak isto aj ten hore s vymazanim hesla (link). heslo sa da zistit ak ma clovek k dispozicii subor s heslami a dostatocny vypoctovy vykon pre jeho rozlusknutie (JtR, rainbowcrack). ale ak bol spravca paranoidny a subor s heslami umiestnil na kryptovany disk alebo ho fyzicky znehodnotil pricom neexistuje jeho zaloha, tak vela zdaru ;-)
-
-
-
-
-