Ubu 10.10 problem s pripojenim
Nevadilo nastavil som si pripojenie v práci fix IP a net zrazu šlapal.
Avšak doma som sa chcel pripojiť cez Wifi a tu som narazil na problém pri aktivovaní wifi na NTB sa v ubuntu aktivovalo bluetooth príčom notas hlásil zapnuté wifi.
Tak som sa chcel pripojiť cez kábel na router nastavil som nové DHCP pripojenie ale on zanovito trval na fixnej IP adrese predtým nastavenej. Zmazal som profil z práce ale naďalej nenahradil IP adresu za automaticky pridelenú.
Skúšal som nainštalovať Madwifi ale nejak sa mu nepáčil kernel. Skúste poradiť ako ďalej pokračovať možno verziu madwifi ktorá by išla nainštalovať.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lspci -nnk
ifconfig -a
Keďže je to veľké vložil som to na uložto. Nesmejte sa bolo to prvé čo ma napadlo.
Tu je odkaz: TU
a tak to ju systém vidí
a ešte Madwifi ide , samozrejme nainštalovať, ale driver ath5k je tiež dosť kvalitný , tak by nemal byť problém, ale uvidíme...
Vyzerá to zatiaľ všetko OK
Takže, ešte pošli
iwlist -scan píše chybu neznámy príkaz
usagiPC
je WPA ) v pripojení sa do siete . ak je teda ip dynamická. Ale tvoj router je asi usagiPC ( podľa nicku , či sili signálu )inak ten applet nm-managera by si mal vidieť na lište. No . Skús ho nahodiť
Znovunahodenie appletu skončilo chybou:
(nm-applet:1758): DEBUG: old states that this was not a disconnect 0
každý pokus o pripojenie zlyhal.
Všetky ostatné ikony v oznamovacej časti zobrazuje len túto nie. Mám pocit, že niečo mu bráni čokoľvek prepísať skúsim preinštal a uvidím.