Perl a jeho nasadenie v praxi ( + na webserveri )
veľmi sa mi v poslednej dobe zapáčil Perl. Chcel by som vedieť, aké je jeho uplatnenie a nasadenie. Programujem weby už približne 5 rokov, posledné dva roky objektovo, v PHP. Chcel by som ale presedlať na niečo, čo mi umožňuje viac vecí. Narazil som na Perl. Zvláda tvorbu web stránok ( a dosť solidne, prakticky nahrádza kompletne PHP, MVC framework nie je problémom.. ), tvorbu textových ale aj GUI programov..
Po tom čo som pozeral mi perl príde vcelku dobrý, naozaj by som sa mu rád začal venovať. Problém ale je - či to má význam. Samozrejme, v PHP budem robiť naďalej, resp. to čo už mám zvládnuté budem pri práci zdokonalovať. Ale popri PHP by som chcel programovať aj v Perli - samozrejme, bol by som rád keby to bola aspoň časť z môjho zamestnania.
Preto sa pýtam, aké má perl využitie v praxi, a ešte by ma zaujímalo, ako je na tom apache. či je potrebná špeciálna konfigurácia. Zaujímalo by ma "ako perl vôbec na web serveri funguje".
Vďaka za odpovede
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ak to chces na web, tak jedine asi pouzivat modul CGI na cgi skripty, ale aj tak budes dost pisat, podla mna sa na web nehodi. predsa uz len jeho nazov je uplne o niecom inom ;)
Perl ako jediný jazyk, ktorý zašifrovaný vyzerá skoro rovnako ako nešifrovaný, je zaujímavý.