WiFi, maximálny vyžiarený výkon a licencované pásma

Sekcia: Ostatné 20.11.2010 | 22:46
Avatar Miloš Linux Mint, Ubuntu studio  Používateľ
Zdravím. Riešim jednú dylemu. Mám internet cez Wifi a mám vlastnú (malú) anténu zo ziskom 13dBi a je na 5m koax. A vo výhľade na AP mi vyrástol strom a mávam problémy z pripojením do internetu a aj v hmle a zlom počasí. Pripájam sa asi na vzdialenost 1500 metrov. Poskytovateľ internetu mi povedal že oni dávaju antény 15 - 24 dBi podľa vzdialenosti na akú pripájajú klienta. Teraz mám možnosť zohnať si 24dBi anténu zo "sitom" ale riešim ten maximálny vyžiarený výkon. V nelicencovanom pásme ako som sa dočítal možem použiť max. vyžiarený výkon 100mW a to je 20dBi. Lenže ak ja použijem tú anténu čo chcem tak to bude viac. Lebo výkon routra je 17 dBm + 24dBi anténa - útlm kábla z koncovnou 3dB. A to vychádza 38 dBi vyžiarených. Zisťoval som niečo o tom a takto sa počíta vyžiarený výkon. Lenže ja to porušujem potom aj stýmto 13 dBi "žebrákom" malým.

Tak potom keď mi poskytovateľ internetu sám dodáva také silné antény ako to potom je? Priškrtí vyžarovací výkon routra alebo ako? A čo je vlastne to licencované pásmo? Či to môžem z čistým svedomím použiť.
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Linux