1, mam vytvorene pole z dvoch diskov 1.5TB do raid 1, mam to pripojene cez usb. Viem ze usb ma max rychlost 480Mb/s. To je cca 60MB/s. Ale ked to testujem mam >
server:~# time dd if=/dev/zero of=/mnt/array/test.file bs=4M count=1000 conv=notrunc 1000+0 records in 1000+0 records out 4194304000 bytes (4.2 GB) copied, 327.386 s, 12.8 MB/s real 5m27.437s user 0m0.012s sys 0m27.038s
Samozrejme necakam ziaden zazrak ale troska vyssia rychlost by nebola na skodu...
2. Mam v sieti niekolko zariadeni s web rozhranim routre,watchdog etc.Ako spravit aby som mal na stranke odkaz, kliknem a som vo web rozhrany routra. Router ma ip vnutornu staticku.
Neake zaklady mam, no zial toto netusim...
Cez nat nechcem toto riesit...
Zatial sa to pokusim riesit, ale ak by nekdo vedel, budem vdacny ak pomoze :)
to znamena ze 12.8MB/s /dev/sdb1 a 12.8MB/s /dev/sdc1 = 25,6MB/s (=realna rychlost; teoreticka rychlost 60MB/s)
Največšia brzda sú prevodníky USB2IDE alebo USB2SATA. Ďalšia brzda je USB2 protokol ktorý nemá DMA, takže preťažuje CPU. Samozrejme že prenosom po USB trpí aj zbernica. Skús si pripnúť do USB aj DVBT prímač a zasmeješ sa nad kolísaním výkonu.
Mimochodom, tá horná hranica 480Mbit/s je len teoretická a nedosiahli ju ani v laboratóriu. Skús len tak zo srandy
hdparm -tT /dev/[hs]d? /dev/md?
že koľko to dá. Nástrojdd
môže využívať cache, kdežto test cezhdparm
ju vypne alebo zapne podľa potreby.Rebuild Status : 21% complete
toto znamena ze oba disky sa syncuju. pocas tejto doby treba cakat...
Som zvedavy co to spravilo.....
mne to chodili 8MB/s a teraz chodi 47MB/s