Apache Enhanced User Interface

Sekcia: Aplikácie & Desktop 25.11.2010 | 21:19
Avatar Michal Malík Archlinux | Debian  Používateľ
Zdravím Vás,

už dlhší čas s kamarátom vyvíjame jeden projekt a premýšlame či ho dotiahnuť naplno, či to vôbec dakto využije alebo to bude prínos pre niečo. Nie je to isté. Je písaný v Perl a adminová časť je v PHP/HTML/CSS/ atď.

Jedná sa o istý "zlepšovák" (ako pre koho), ktorý funguje na báze veľkej prerábky Apachového diru a configov (configy sú ukladané externe do iného priečinku - priečinku aplikácie). Jedna sa o rozbalenie .tar.gz archívu, nastavenie hlavného configu (Mysql údaje, dir-y, configy atp. - len cesty k nim) Po rozbalení a nastavení configu sa prevedie test konektivity do databázy. Potom započne inštalácia samotnej aplikácie. Aplikácia nahradí niekoľko apachových dir-ov (rozumej /etc/apache2/*) - configy atp. v /etc/apache2 zostane iba apache2.conf, ktorý Includuje aplikačný konfiguračný súbor, ktorý to celé ovláda. Po nainštalovaní sa vytvorí priečinok pre storage (domény, subdomény, logy, statické domény atp.) je to robené spôsobom:

/storage/DOMAIN_ID/
/storage/DOMAIN_ID/logs/ (logy domény)
/storage/DOMAIN_ID/subdomains/ (dir pre subdomény)
/storage/DOMAIN_ID/web/ (tu sa ukladá indexový súbor pre doménu: domena.com/index.php)

/storage/DOMAIN_ID/subdomains/SUBDOMAIN_NAME (napr. /storage/1/subdomains/admin - subdoména bude v tvare: admin.domena.com)

v /storage/DOMAIN_ID/subdomains/ stačí vytvoriť priečinok povedzme: test - vznike subdoména s názvom test.domena.com - je to pomerne jednoduché

K tomuto celému je pribalený webový admin. Vo webovom adminovi sa dajú nastavovať IP-čky serverov, na ktorých bežia domény, ich mená (pre lepšiu identifikáciu), je tu všeobecné nastavenie portov, doménového diru, logové formáty, logy a mnoho iného. Samozrejme sa tu dajú pridávať domény, vytvárať subdomény, nastavovať access file (defaultne .htaccess) atp.

Pri inštalácii sa prevádza kompletná záloha všetkých súborov v "/etc/apache2/".

Píšem tu vlastne preto, že nevieme či táto aplikácia, ktorá vznikla predovšetkým za účelom nabrať skúsenosti a zjednodušiť si robotu a nikdy neuzrieť svetlo sveta, nájde pre niekoho využitie a zjednoduší si tým robotu, poprípade konfigurovanie Apachu.

Aplikácia nie je dotiahnutá na 100%, predpokladáme to na 75% - hlavná časť už je. Je ešte v ťažkej Beta verzii.

Preto Vás prosím. Mohol by sa tu niekto, kto by to možno využil, vyjadriť čo by mu tam chýbalo ? Poprípade čo by dal preč, alebo dáke zlepšenie. Kľudne aj ľudia, ktorí to nevyužijú, ale chceli by sa niečo spýtať .. feel free to answer !

Želám pekný zvyšok večera.
Everything you can imagine is real.
    • Re: Apache Enhanced User Interface 25.11.2010 | 21:51
      Avatar Michal Malík Archlinux | Debian  Používateľ
      Ask ..
      Everything you can imagine is real.
    • Re: Apache Enhanced User Interface 25.11.2010 | 21:55
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Vytvor si http://sourceforge.net/ účet, hoď tam kódy aj s dokumentáciou. Ja by som to napríklad vyskúšal.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org