Problem so zvukom na novom pc
Mám dosku GIGABYTE G41MT-D3 na ktorej je zvukovka Realtek ALC887
problem nastale ked som vlozil do PciExpress slotu GAINWARRD NVIDIU GT220 aspon myslim ze to ona sposobuje problem lebo ma vstavanu HD zvukovku
defaultne je nastavene ako output zariadenie zvukovka na doske aj sound mixer ju najde, prehravace prehravaju a tvaria sa ze ok ale zvuk nejde.. v com moze byt problem? pls. pomozte.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ako nesom prekvapeny lebo za tie roky co pouzivam linux sa mi stali super veci ale teraz som menil pc za novy tak
Nemusi byt. Skus priamo v programoch vybrat korektny zvukovy vystup. Obcas sa to prehodi, najme pri pridani alebo vymene zvukovky.
takze v biose som nasiel poloyku kde sa da vypnut/yapnut zvukovka
Intel HDA Azalia a polozky tam su Auto/Vypnut .. ale yvukovka neni vypnuta lebo normalne mi najde Sound Mixer ale napr. alsamixer neche nabehnut.. ak dam alsamixer a prepinac na nvidia zvukovku tak to ide.
dufam ze to nejako poriesim aj ked teraz linux nemam len live cd. ale skusal som to na nainstalovanom systeme nie na live a rovnako.
HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
hda_codec: num_steps = 0 for NID=0xc (ctl = Front Playback Volume)
mtrr: base(0xdf000000) is not aligned on a size(0xe00000) boundary
a tiez subor /var/log/boot
Setting default mixer volumes...
amixer: Mixer default load error: Invalid argument
alsactl: get_control:239: Cannot read control info '2,0,0,Front Playback Volume,0': Invalid argument
amixer: Mixer default load error: Invalid argument
Building card database..
ako distribuciu mam live distro SliTaz kedze som linux odinstaloval momentalne..
dakujem verim ze niekto bude znaly veci a pomoze
dneska este skusim Ubuntu.. daily build lebo chcem skusit Unity tak to bude mat to najnovsie jadro ake je tak uvidim ci to bolo tym.. vo Windows a v inych OS mi to ide tak uvidim